Ancuţa Bodnar: Simona Radiş a fost de 4-5 ori testată antidoping prin sistemul ADAMS

Data:

Canotoarea Ancuţa Bodnar a afirmat, la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, că Simona Radiş, colega sa din barca de dublu vâsle feminin, a fost testată în 2022 de 4 sau 5 ori prin sistemul antidoping de monitorizare ADAMS, care permite localizarea sportivilor, potrivit Agerpres.

„Noi suntem în programul ADAMS şi trebuie să spunem tot timpul locaţia în care ne aflăm şi ‘dopingul’ poate să vină în orice moment. Am avut teste după fiecare concurs internaţional. Iar Simona cred că a fost anul trecut de patru-cinci ori controlată în afara competiţiilor, deci suntem testate”, a spus Bodnar, rederitor la cazul de dopaj al floretistei Maria Boldor.

Prezente la Gala Sportivul Anului 2022, care are loc la Opera Naţională, cele două campioane mondiale de anul trecut, au afirmat că se ajută reciproc pentru a se pregăti înaintea evenimentelor festive.

„Nu a durat nici foarte puţin să ne aranjăm. Am avut o zi destul de aglomerată, dar nu doar din pricina acestei eveniment, ci din cauza faptului că a trebuit să ajungem mai multe locuri. Dar noi ne descurcăm când este vorba de presiune şi contracronometru şi am făcut faţă cu brio. Sunt două lucruri diferite în barcă şi aici. Acolo ne facem treaba foarte bine, dar sunt şi aceste seri speciale în care noi arătăm diferit, ne îmbrăcăm diferit, chiar mi s-a spus de multe ori că nu ne recunosc oamenii”, a afirmat Simona Radiş.

„Bineînţeles că ne-am sfătuit în privinţa ţinutelor. Eu aseară mi-am luat această rochie şi am întrebat-o pe colega mea, a spus că totul este perfect şi am mers pe încredere”, a afirmat Ancuţa Bodnar.

În ceea ce priveşte anul 2023, Radiş a spus că îşi doreşte că continue seria victoriilor până la Paris 2024: „Cu siguranţă ne dorim să obţinem şi în 2023 aceleaşi rezultate de anul trecut. Ne dorim să calificăm barca de dublu la Paris şi, de ce nu, să continuăm seria victoriilor până la Paris”.

„Gala Sportivul Anului 2022”, organizată de Ministerul Sportului, este un eveniment în cadrul căruia sunt premiaţi cei mai buni performeri ai anului trecut.

Înotătorul David Popovici, dublu campion mondial şi european de seniori la 100 şi 200 m liber, şi canotoarea Simona Radiş, la rândul ei dublă campioană europeană şi mondială la dublu vâsle şi 8+1, au fost desemnaţi sportivul şi sportiva anului 2022 în cadrul galei organizate, joi seara, de Ministerul Sportului la Opera Naţională din Bucureşti.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...