Ligue 1 a finalizat acordul cu CVC Capital, care îi aduce 1,5 miliarde de euro

Data:

Fondul de capital privat CVC Capital a achiziţionat un pachet de 13% din compania care va comercializa drepturile de televizare în prima ligă franceză de fotbal, Ligue 1, contra sumei de 1,5 miliarde de euro, a anunţat joi Liga profesionistă de fotbal (LFP), citată de Reuters și Agerpres.

LFP a anunţat săptămâna trecută că a intrat în negocieri exclusive cu CVC pentru a vinde un pachet minoritar de acţiuni din noua companie înfiinţată, care va gestiona drepturile de televiziune şi difuzare online pentru Ligue 1.

Cele 20 cluburi din Ligue 1 au ajuns deja la un acord privind alocarea banilor din prima investiţie a CVC Capital în fotbalul francez, dar nu s-a specificat suma care va fi distribuită.

Fotbalul francez a fost afectat dur anul trecut de prăbuşirea agenţiei spaniole Mediapro, care urma să plătească anual 1,2 miliarde de euro pentru transmisia meciurilor din Ligue 1.

Anul trecut, CVC Capital a realiza o investiţie de 1,994 miliarde de euro în drepturile de televizare şi de sponsorizare din La Liga. CVC, cu sediul în Luxemburg, are deja alte plasamente de capital în Formula 1, MotoGP şi rugby.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jocurile Paralimpice 2028 vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la ediţiile 2020 şi 2024

Jocurile Paralimpice din 2028 de la Los Angeles vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la...

Real Madrid şi Barcelona vor fi adversare în semifinalele Cupei Spaniei

Real Madrid o va întâlni pe marea rivală FC Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei, a decis tragerea la...

Papa Francisc: Dopajul este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului

Papa Francisc a condamnat, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în...

Campbell Johnstone, primul All Black care şi-a dezvăluit homosexualitatea

Campbell Johnstone, fost pilier al All Blacks, şi-a dezvăluit homosexualitatea la televiziunea neozeelandeză, o premieră pentru selecţionata naţională...