Camila Garcia (Chile), prima femeie vicepreşedinte la FIFPro

Data:

Camila Garcia, directoarea sindicatului jucătoarelor din Chile, şi fostul jucător camerunez Geremi Njitap au fost aleşi vicepreşedinţi ai sindicatului internaţional al fotbaliştilor (FIFPro), cu prilejul unei reuniuni a Comitetului său Executiv, la sediul său din Hoofddorp (Ţările de Jos), transmite EFE, citat de Agerpres.

Reuniunea, la care au asistat majoritatea celor 18 membri ai Comitetului Executiv, a fost condusă de preşedintele spaniol David Aganzo şi a avut pe ordinea de zi şi alegerea celor doi vicepreşedinţi.

În premieră, FIFPro va avea o femeie în funcţia de vicepreşedinte, după alegerea chiliencei Garcia ca reprezentat al Diviziei America.

Celălalt post de vicepreşedinte va fi ocupat de fostul internaţional camerunez Geremi Njitap, care a mai avut acest rol în precedentul Comitet Executiv.

”Au fost trei zile de muncă asiduă şi dezbateri, în care am analizat cele mai bune alternative pentru a apăra în continuare drepturile jucătorilor noştri. Industria fotbalului evoluează foarte repede, iar de noi va depinde să oferim cele mai bune opţiuni, unite şi organizare”, a declarat Aganzo la finalul şedinţei.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...

Fotbal: Antrenorul echipei Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, are ”serioase probleme de sănătate”

Antrenorul echipei de fotbal Oţelul Galaţi, Dorinel Munteanu, se confruntă cu ''serioase probleme de sănătate'' şi necesită îngrijire medicală...

Fotbal: Real Madrid va cheltui 500 de milioane de euro pentru ‘operaţiunea Mbappe’

Clubul Real Madrid va cheltuit în total 500 de milioane de euro în cadrul operaţiunii legate de recrutarea...