Camila Garcia (Chile), prima femeie vicepreşedinte la FIFPro

Data:

Camila Garcia, directoarea sindicatului jucătoarelor din Chile, şi fostul jucător camerunez Geremi Njitap au fost aleşi vicepreşedinţi ai sindicatului internaţional al fotbaliştilor (FIFPro), cu prilejul unei reuniuni a Comitetului său Executiv, la sediul său din Hoofddorp (Ţările de Jos), transmite EFE, citat de Agerpres.

Reuniunea, la care au asistat majoritatea celor 18 membri ai Comitetului Executiv, a fost condusă de preşedintele spaniol David Aganzo şi a avut pe ordinea de zi şi alegerea celor doi vicepreşedinţi.

În premieră, FIFPro va avea o femeie în funcţia de vicepreşedinte, după alegerea chiliencei Garcia ca reprezentat al Diviziei America.

Celălalt post de vicepreşedinte va fi ocupat de fostul internaţional camerunez Geremi Njitap, care a mai avut acest rol în precedentul Comitet Executiv.

”Au fost trei zile de muncă asiduă şi dezbateri, în care am analizat cele mai bune alternative pentru a apăra în continuare drepturile jucătorilor noştri. Industria fotbalului evoluează foarte repede, iar de noi va depinde să oferim cele mai bune opţiuni, unite şi organizare”, a declarat Aganzo la finalul şedinţei.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...

Andrei Burcă: Cu Finlanda a fost un moment zero, cu Bosnia-Herţegovina trebuie să mai punem o cărămidă

Fundaşul Andrei Burcă a afirmat, într-o conferinţă de presă, că jocul cu Finlanda, scor 1-1, reprezintă un moment...