Camila Garcia (Chile), prima femeie vicepreşedinte la FIFPro

Data:

Camila Garcia, directoarea sindicatului jucătoarelor din Chile, şi fostul jucător camerunez Geremi Njitap au fost aleşi vicepreşedinţi ai sindicatului internaţional al fotbaliştilor (FIFPro), cu prilejul unei reuniuni a Comitetului său Executiv, la sediul său din Hoofddorp (Ţările de Jos), transmite EFE, citat de Agerpres.

Reuniunea, la care au asistat majoritatea celor 18 membri ai Comitetului Executiv, a fost condusă de preşedintele spaniol David Aganzo şi a avut pe ordinea de zi şi alegerea celor doi vicepreşedinţi.

În premieră, FIFPro va avea o femeie în funcţia de vicepreşedinte, după alegerea chiliencei Garcia ca reprezentat al Diviziei America.

Celălalt post de vicepreşedinte va fi ocupat de fostul internaţional camerunez Geremi Njitap, care a mai avut acest rol în precedentul Comitet Executiv.

”Au fost trei zile de muncă asiduă şi dezbateri, în care am analizat cele mai bune alternative pentru a apăra în continuare drepturile jucătorilor noştri. Industria fotbalului evoluează foarte repede, iar de noi va depinde să oferim cele mai bune opţiuni, unite şi organizare”, a declarat Aganzo la finalul şedinţei.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...