Judo: Acord de colaborare semnat între federaţiile din România şi Franţa

Data:

Federaţia Română de Judo (FRJ), prin preşedintele Cozmin Guşă, a semnat un acord de colaborare cu Federaţia franceză (FFJDA), reprezentată de preşedintele Stephane Nomis, a anunţat forul naţional român, potrivit Agerpres.

”Acordul are o mare importanţă pentru judoul românesc pentru că Franţa este forţa numărul unu în judoul european şi una dintre primele trei în cel mondial”, precizează FRJ, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

FFJDA se angajează să înfiinţeze în colaborare cu FRJ programe pedagogice şi suport tehnic având ca scop promovarea valorilor judoului în rândul copiilor şi tinerilor, sprijinirea pentru proiecte educaţionale, dezvoltarea activităţii de judo în România, schimburi culturale între două ţări, implementarea unui audit anual, în beneficiul FRJ.

De asemenea, FFJDA va organiza sosirea unor experţi tehnici în România pentru a asista FRJ, va înfiinţa un grup de lucru care va colabora la crearea şi implementarea programelor educaţionale , inclusiv a celor pentru sportivii cu dizabilităţi, va putea primi profesori români la cursuri de formare şi va putea organiza accesul la cursuri de formare din statul francez. De asemenea, va facilita accesul cadrelor didactice din România la la cursuri şi programe de formare de stat, precum şi alocarea de ajutoare, pentru a acoperi costurile de cazare, catering şi transport.

Federaţia Franceză de Judo s-a angajat să primească tineri sportivi români în Franţa pentru a urma un curs de descoperire şi îmbunătăţire a activităţii, precum şi să trimită un medaliat olimpic în România pentru a contribui la promovarea judoului.

FFJDA va ajuta la crearea şi implementarea programelor de formare a profesorilor de judo în România şi va asista la dezvoltarea programelor de formare pentru tinerii judoka şi la realizarea de evenimente comune. Forul francez va oferi asistenţă în crearea parteneriatului (2021-2024) între un oraş francez etichetat ‘Terre de Jeux 2024’ şi Federaţia Română de Judo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Universitatea Craiova şi FC Voluntari s-au calificat în sferturile Cupei României

Universitatea Craiova şi FC Voluntari s-au calificat, marţi seara, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal,...

Înot: David Popovici, după locul 7 la ştafetă – Încercăm să ne luăm revanşa în probele individuale

Înotătorul David Popovici a declarat, marţi seara, după locul al şaptelea obţinut în finala probei masculine de ştafetă 4x50...

Federaţia internaţională de hochei impune obligativitatea protecţiilor pentru gât

Protecţia pentru gât va deveni obligatorie în toate competiţiile organizate de Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF),...

Handbal masculin: Minaur şi Steaua şi-au aflat adversarele din optimile EHF European Cup

CS Minaur Baia Mare şi CSA Steaua Bucureşti şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile de finală ale competiţiei...