Judo: Acord de colaborare semnat între federaţiile din România şi Franţa

Data:

Federaţia Română de Judo (FRJ), prin preşedintele Cozmin Guşă, a semnat un acord de colaborare cu Federaţia franceză (FFJDA), reprezentată de preşedintele Stephane Nomis, a anunţat forul naţional român, potrivit Agerpres.

”Acordul are o mare importanţă pentru judoul românesc pentru că Franţa este forţa numărul unu în judoul european şi una dintre primele trei în cel mondial”, precizează FRJ, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

FFJDA se angajează să înfiinţeze în colaborare cu FRJ programe pedagogice şi suport tehnic având ca scop promovarea valorilor judoului în rândul copiilor şi tinerilor, sprijinirea pentru proiecte educaţionale, dezvoltarea activităţii de judo în România, schimburi culturale între două ţări, implementarea unui audit anual, în beneficiul FRJ.

De asemenea, FFJDA va organiza sosirea unor experţi tehnici în România pentru a asista FRJ, va înfiinţa un grup de lucru care va colabora la crearea şi implementarea programelor educaţionale , inclusiv a celor pentru sportivii cu dizabilităţi, va putea primi profesori români la cursuri de formare şi va putea organiza accesul la cursuri de formare din statul francez. De asemenea, va facilita accesul cadrelor didactice din România la la cursuri şi programe de formare de stat, precum şi alocarea de ajutoare, pentru a acoperi costurile de cazare, catering şi transport.

Federaţia Franceză de Judo s-a angajat să primească tineri sportivi români în Franţa pentru a urma un curs de descoperire şi îmbunătăţire a activităţii, precum şi să trimită un medaliat olimpic în România pentru a contribui la promovarea judoului.

FFJDA va ajuta la crearea şi implementarea programelor de formare a profesorilor de judo în România şi va asista la dezvoltarea programelor de formare pentru tinerii judoka şi la realizarea de evenimente comune. Forul francez va oferi asistenţă în crearea parteneriatului (2021-2024) între un oraş francez etichetat ‘Terre de Jeux 2024’ şi Federaţia Română de Judo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului anunţă că 67 de federaţii vor primi finanţare de la buget. FR de Hochei pe Gheaţă, declarată neeligibilă

Ministerul Sportului a anunţat, pe site-ul său oficial, că 67 din cele 68 de federaţiile sportive naţionale care...

LeBron James şi Giannis Antetokounmpo, căpitanii echipelor pentru All-Star Game

LeBron James (Los Angeles Lakers) şi Giannis Antetokounmpo (Milwaukee Bucks) vor fi căpitanii echipelor pentru All-Star Game, tradiţionalul...

Stefanos Tsitsipas s-a calificat în premieră în finala turneului Australian Open

Tenismanul grec Stefanos Tsitsipas, numărul 4 mondial, s-a calificat în premieră în finala turneului Australian Open, după ce...

Echipa lui Cristiano Ronaldo, eliminată în semifinalele Supercupei Arabiei Saudite

Echipa starului portughez Cristiano Ronaldo, Al-Nassr, a fost eliminată în semifinalele Supercupei Arabiei Saudite la fotbal, fiind învinsă...