Judo: Acord de colaborare semnat între federaţiile din România şi Franţa

Data:

Federaţia Română de Judo (FRJ), prin preşedintele Cozmin Guşă, a semnat un acord de colaborare cu Federaţia franceză (FFJDA), reprezentată de preşedintele Stephane Nomis, a anunţat forul naţional român, potrivit Agerpres.

”Acordul are o mare importanţă pentru judoul românesc pentru că Franţa este forţa numărul unu în judoul european şi una dintre primele trei în cel mondial”, precizează FRJ, într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial.

FFJDA se angajează să înfiinţeze în colaborare cu FRJ programe pedagogice şi suport tehnic având ca scop promovarea valorilor judoului în rândul copiilor şi tinerilor, sprijinirea pentru proiecte educaţionale, dezvoltarea activităţii de judo în România, schimburi culturale între două ţări, implementarea unui audit anual, în beneficiul FRJ.

De asemenea, FFJDA va organiza sosirea unor experţi tehnici în România pentru a asista FRJ, va înfiinţa un grup de lucru care va colabora la crearea şi implementarea programelor educaţionale , inclusiv a celor pentru sportivii cu dizabilităţi, va putea primi profesori români la cursuri de formare şi va putea organiza accesul la cursuri de formare din statul francez. De asemenea, va facilita accesul cadrelor didactice din România la la cursuri şi programe de formare de stat, precum şi alocarea de ajutoare, pentru a acoperi costurile de cazare, catering şi transport.

Federaţia Franceză de Judo s-a angajat să primească tineri sportivi români în Franţa pentru a urma un curs de descoperire şi îmbunătăţire a activităţii, precum şi să trimită un medaliat olimpic în România pentru a contribui la promovarea judoului.

FFJDA va ajuta la crearea şi implementarea programelor de formare a profesorilor de judo în România şi va asista la dezvoltarea programelor de formare pentru tinerii judoka şi la realizarea de evenimente comune. Forul francez va oferi asistenţă în crearea parteneriatului (2021-2024) între un oraş francez etichetat ‘Terre de Jeux 2024’ şi Federaţia Română de Judo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Polo: CSA Steaua, la al 20-lea titlu de campioană naţională

CSA Steaua Bucureşti a cucerit al 20-lea său titlu de campioană naţională la polo pe apă, după ce...

Fotbal: Universitatea Craiova va juca barajul pentru Conference League

Universitatea Craiova a învins-o pe Sepsi OSK Sfântu Gheorghe cu scorul de 3-2 (0-1), sâmbătă, pe teren propriu,...

Fotbal: CFR Cluj, vicecampioană a României

CFR Cluj e noua vicecampioană a României după ce a surclasat-o pe Farul Constanţa cu scorul de 5-1...

Formula 1: Oscar Piastri (McLaren) s-a impus în ultima sesiune de antrenamente libere de la Imola

Pilotul australian Oscar Piastri (McLaren) a dominat cea de-a treia ultima sesiune de antrenamente libere din cadrul Marelui...