Înot: Rusul Evgheni Rîlov a pierdut contractul de sponsorizare cu Speedo, după ce a participat la un miting pro-Putin

Data:

Producătorul de echipament sportiv Speedo, specializat pe înot, a pus capăt sponsorizării dublului campion olimpic rus Evgheni Rîlov, după ce înotătorul a participat la un miting organizat de preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, săptămâna trecută, la Moscova, potrivit portalului InsideTheGames, citat de Reuters și Agerpres.

Federaţia Internaţională de Nataţie (FINA) a arătat, într-o declaraţie publicată de site-ul de profil SwimSwam, că este ”profund dezamăgită” de apariţia lui Rîlov la mitingul respectiv şi va ancheta această acţiune.

Rîlov, medaliat cu aur la 100 şi 200 m spate la Jocurile Olimpice de la Tokyo, anul trecut, s-a aflat printre cei opt sportivi identificaţi la mitingul de vineri, el apărând cu litera ”Z” pe haină, precizează sursa menţionată.

Forţele armate ruse folosesc litera ”Z” ca simbol de identificare pe vehiculele lor din Ucraina după invadarea acestei ţări, acţiune care a fost denumită ”operaţiune militară specială”. Simbolul a fost preluat şi de susţinători ai invaziei.

”În urma apariţiei sale pe Stadionul Lujniki din Moscova, în weekend, Speedo poate confirma că a reziliat contractul de sponsorizare cu Rîlov cu efect imediat”, se arată într-un comunicat al companiei.

”Condamnăm războiul din Ucraina în cel mai puternic mod şi suntem alături de poporul ucrainean, de sportivii şi colegii care sunt afectaţi de acest conflict”, se mai arată în comunicat.

Conform relatărilor, Speedo ar urma să redirecţioneze suma cu care îl sponsoriza pe Rîlov pentru fondul Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi.

FINA a anulat Campionatele Mondiale de înot pentru juniori programate anul acesta la Kazan, în Rusia, retrăgându-i, de asemenea, Ordinul FINA acordat în 2014 lui Putin.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Parchetul spaniol cere ca Dani Alves să rămână în închisoare pentru un presupus viol

Parchetul s-a opus deciziei Tribunalului din Barcelona de punere în libertate a fotbalistului brazilian Dani Alves, considerând că...

Farul a câştigat procesul la TAS şi va putea primi licenţa pentru sezonul 2023-2024 al cupelor europene

Clubul de fotbal Farul Constanţa a câştigat procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind licenţa...

Manchester City, acuzat de peste 100 de încălcări ale regulilor financiare din Premier League

Premier League, organizatorul primei ligi engleze de fotbal, a acuzat clubul Manchester City de peste 100 de încălcări...

Lotul echipei Poli Iaşi, blocat pe aeroportul din Istanbul din cauza vremii nefavorabile

Lotul echipei Politehnica Iaşi, din Liga a 2-a, care a plecat, luni, spre Antalya (Turcia), pentru un stagiu...