Înot: România, locul 6 în finala de la ştafetă 4×50 m mixt masculin, la Europenele de la Otopeni

Data:

România s-a clasat pe locul al şaselea în finala probei masculine de ştafetă 4×50 m mixt, miercuri seara, la Campionatele Europene de înot în bazin scurt (25 metri) de la Otopeni, scrie Agerpres.

Andrei Anghel, Daniel Nicuşan, Denis Popescu şi Patrick Dinu au fost cronometraţi cu timpul de 1 min 33 sec 89/100, nou record naţional.

Victoria a revenit, detaşat, Italiei (Lorenzo Mora, Nicolo Martinenghi, Thomas Ceccon, Lorenzo Zazzeri), în 1 min 30 sec 78/100. Argintul a fost cucerit de Marea Britanie (Oliver Morgan, Archie Goodburn, Jacob Peters, Matthew Richards), în 1 min 32 sec 60/100, podiumul fiind completat de Olanda (Jesse Puts, Caspar Corbeau, Sean Niewold, Kenzo Simons), în 1 min 33 sec 03/100.

Miercuri dimineaţa, în serii, în formula Andrei Ungur, Daniel Nicuşan, Denis Popescu, David Popovici, România a fost înregistrată cu al cincilea timp, 1 min 35 sec 10/100, tot record naţional.

Aissia-Claudia Prisecariu a ratat calificarea în finala probei feminine de 200 m spate, fiind cronometrată cu al 14-lea timp din semifinale, 2 min 07 sec 84/100.

România participă la Europene cu un lot de 21 sportivi (7 fete şi 14 băieţi), selecţionaţi în baza formei arătate la Campionatele Naţionale în bazin scurt din perioada 9-12 noiembrie, desfăşurate tot la Otopeni.

La precedenta ediţie a Europenelor în bazin scurt, care a avut loc la Kazan (Rusia), în 2021, David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 200 m liber, iar Robert Glinţă a obţinut un argint la 100 m spate şi un bronz la 50 m spate. La Mondialele în bazin scurt din 2022 de la Melbourne, Popovici a cucerit argintul la 200 m liber.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...