Futsal: FRF a preluat 14 jucători ucraineni refugiaţi

Data:

Federaţia Română de Fotbal a preluat sâmbătă, din vama Sighetu Marmaţiei, un grup de 14 refugiaţi ucraineni, cu vârste cuprinse între 16 şi 18 ani, plecaţi din zone intens bombardate precum Kiev, Ivano-Frankivsk şi Lvov, potrivit FRF, citată de Agerpres.

Din partea FRF a fost prezent la punctul de frontieră Daniel Petcu, grow manager. Cei 14 sunt jucători de futsal şi au fost îmbarcaţi într-un microbuz cu destinaţia Timişoara. Acolo vor fi cazaţi şi li se vor oferi toate condiţiile prin amabilitatea Prefecturii şi a Universităţii Politehnice din Timişoara.

Refugiaţii au o stare de sănătate bună şi doresc să îşi continue activitatea sportivă, ceea ce va fi posibil prin implicarea FRF. Integrarea socială şi sportivă a refugiaţilor este una dintre misiunile campaniei „Pentru fotbal, pentru viaţă!”.

FRF a demarat joi campania ”Pentru fotbal, pentru viaţă!”, care se va derula pe întreaga perioadă în care refugiaţii ucraineni vor avea nevoie.

”Beneficiem de consultanţă şi sprijin material din partea UEFA, astfel încât să ne putem derula eficient rolul de federaţie avanpost la frontul ucrainean. Vom fi primul tărâm de linişte pentru refugiaţii familiei fotbalului ucrainean. Pentru preluarea refugiaţilor primim sprijinul Ministerului Sportului şi Ministerului Familiei, Tineretului şi Egalităţii de Şanse. Ne vom preocupa de condiţiile de trai ale jucătorilor de fotbal – copii, juniori şi seniori – de familiile lor şi de oficialii fotbalului ucrainean, dar vom acţiona şi pe flux invers, cu ajutoare trimise către Ucraina”, a anunţat FRF.

Organizaţia a precizat că în următoarea perioadă va inventaria prezenţa tuturor copiilor şi juniorilor refugiaţi din Ucraina de pe teritoriul României: „Am iniţiat propunerea, iar FIFA a acceptat modificarea cadrului regulamentar, astfel încât să fie posibilă integrarea fotbaliştilor ucraineni, temporar, în competiţiile din România. Totodată, este în vigoare oferta de a găzdui în România partidele reprezentativelor Ucrainei, în măsura în care acestea vor avea loc. Următorul demers instituţional al FRF este de a inventaria prezenţa tuturor copiilor şi juniorilor fotbalişti din Ucraina refugiaţi pe teritoriul României. Pentru identificarea lor, vom colabora cu afiliaţii noştri din ţară, cu Ambasada Ucrainei şi cu Federaţia Moldovenească de Fotbal. Totodată, Florin Şari, managerul CSR al FRF, va sta la dispoziţie pentru înscrierea directă a refugiaţilor din familia fotbalului.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Universitatea Craiova şi FC Voluntari s-au calificat în sferturile Cupei României

Universitatea Craiova şi FC Voluntari s-au calificat, marţi seara, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal,...

Înot: David Popovici, după locul 7 la ştafetă – Încercăm să ne luăm revanşa în probele individuale

Înotătorul David Popovici a declarat, marţi seara, după locul al şaptelea obţinut în finala probei masculine de ştafetă 4x50...

Federaţia internaţională de hochei impune obligativitatea protecţiilor pentru gât

Protecţia pentru gât va deveni obligatorie în toate competiţiile organizate de Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF),...

Handbal masculin: Minaur şi Steaua şi-au aflat adversarele din optimile EHF European Cup

CS Minaur Baia Mare şi CSA Steaua Bucureşti şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile de finală ale competiţiei...