Fotbalistul spaniol Jose Pedrosa Galan a jucat la 23 de echipe din 14 ţări

Data:

Spania, Thailanda, Indonezia, Austria, Iordania, Cipru, România, Finlanda, Andorra, Hong Kong, Qatar, Arabia Saudită, Canada şi Gibraltar sunt ţările în care a evoluat fotbalistul spaniol Jose Pedrosa Galan, un globetrotter sportiv, care, la cei 36 de ani, a jucat în 14 ţări de pe trei continente şi la 23 de echipe diferite, relatează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

„Chiar dacă oamenilor le este greu să creadă, eu nu urmăresc să dobor niciun record. Ceea ce am, este dorinţa de a continua să joc, pentru că obiectivul meu este să mă bucur în continuare de cea mai frumoasă meserie din lume, aceea de fotbalist”, a afirmat Pedrosa Galan într-un interviu acordat agenţiei EFE, în timp ce s-a lansat într-o nouă aventură în Gibraltar.

Printre alţi jucători-record se numără portarul german Lutz Pfannenstiel, care a jucat în 11 ţări distincte şi la 27 de echipe, uruguayanul Sebastian Abreu, care deţine recordul Guinness pentru fotbalistul cu cele mai multe transferuri, cu 31 de echipe din 11 ţări diferite.

„Sunt foarte perseverent, am crezut mult în visul meu de a fi fotbalist şi am mers până la capăt”, a recunoscut jucătorul, care şi-a început cariera în urmă cu 17 ani la academia lui Atletico Madrid, dar o accidentare la un genunchi a curmat o carieră mai strălucitoare.

Astfel, din 2012 el a devenit primul jucător spaniol care a jucat în Thailanda, Indonezia şi Iordania. După prima experienţă asiatică, Galan a revenit în Europa la echipa austriacă St.Polten, după care a plecat în Iordania, Cipru şi România, unde în 2016 a jucat pentru Ceahlăul Piatra Neamţ.

Tot în 2016, el a plecat în Indonezia, după care s-a transferat la echipa finlandeză Rovaniemi, iar ulterior a ajuns în Spania la Hospitalet (D2) şi apoi la Santa Coloma, în Andorra.

Apoi a revenit în Asia, la echipa Hong Kong Dreams, şi ulterior în ligile din Qatar şi Arabia Saudită. În 2020, Galan a ajuns în Canada. În 2021, el a primit o ofertă din Gibraltar, de la Magpies.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21 va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European U21, programat între 21 iunie şi 8 iulie...

Pirateria a provocat în ultimii trei ani daune de peste un miliard de euro în Serie A

Directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, a dezvăluit că pirateria a provocat în ultimii trei ani...

Cristian Săpunaru, suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF. FC U Craiova, amendă de 52.500 de lei

Căpitanul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal...

Echipa naţională de rugby a României va disputa în noiembrie meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa

Echipa naţională de rugby a României va disputa trei meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa în luna...