Fotbal: UEFA nu a luat nicio decizie în privinţa Belarus, în ciuda apelurilor de excludere ale deputaţilor europeni

Data:

UEFA nu a luat nicio decizie generală cu privire la Belarus, adversara României în preliminariile EURO 2024, în timpul şedinţei Comitetului său Executiv de la Lisabona, a indicat preşedintele Uniunii europene de fotbal, Aleksander Ceferin, în ciuda apelului unui număr de aproximativ 100 de europarlamentari de a exclude această ţară din toate competiţiile, din cauza legăturilor sale cu Rusia, informează AFP, scrie Agerpres.

Comitetul Executiv al UEFA a decis doar să retragă Belarusului organizarea Campionatului European feminin Under-19 din 2025, dar echipele şi cluburile sale naţionale rămân autorizate să participe la competiţii internaţionale.

„Am spus că se va discuta această chestiune şi am mai spus că doar Comitetul Executiv era în măsură să ia o decizie şi nimeni altcineva. Am avut o discuţie, am retras organizarea Campionatului European feminin Under-19. În rest, vom studia situaţia şi vom vedea ce vom decide sau nu la următoarea reuniune a Comitetului Executiv, din 28 iunie”, a explicat Ceferin.

Susţinută de Rusia, exclusă din competiţiile UEFA şi FIFA după invadarea Ucrainei, Belarus a debutat în preliminariile EURO 2024 cu două înfrângeri, în faţa selecţionatelor Elveţiei (0-5) şi României (1-2), în Grupa I.

Însă o sută de europarlamentari din toate categoriile politice au cerut UEFA, la mijlocul lunii martie, să impună Belarus aceeaşi sancţiune aplicată Rusiei.

„UEFA observă evoluţiile îngrijorătoare pe care le menţionaţi în scrisoarea dumneavoastră. (…) Intenţia UEFA a fost de mult timp să discute situaţia din Belarus la următoarea reuniune a Comitetului nostru Executiv”, le-a răspuns Aleksander Ceferin într-o scrisoare din 24 martie, de care luase cunoştinţă postul german de televiziune ARD.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...