Federaţia Internaţională de Biatlon (IBU) a suspendat cu efect imediat Rusia şi Belarus

Data:

Federaţia internaţională de biatlon (IBU) a suspendat cu efect imediat federaţiile din Rusia (RBU) şi Belarus (BiFB), din cauza invaziei armatei ruse în Ucraina, transmite DPA, citat de Agerpres.

IBU a precizat marţi că decizia de suspendare a fost luată în unanimitate de Comitetul său Executiv.

”Ambele federaţii au violat obligaţiile umanitare ale federaţiilor membre conform Constituţiei IBU. Aceste încălcări ale RBU şi BiFB aduc dezonoare sportului biatlon şi continuarea activităţii lor ar submina eforturile IBU şi ale membrilor săi de a promova principiile şi scopurile sale cu credibilitate”, se arată în comunicatul forului internaţional.

Comitetul Executiv al IBU a adăugat că invazia rusă a stopat activităţile federaţiei din Ucraina şi că ar fi nedrept pentru ţările atacatoare să se bucure de toate drepturile de membru IBU, în timp ce naţiunile lor au perturbat desfăşurarea sportului în Ucraina.

Sportivii din Rusia şi Belarus au fost excluşi de la ultimele trei etape ale sezonului de Cupă Mondială la finele lunii februarie, după startul invaziei ruse din Ucraina.

IBU a precizat că va revizui situaţia dacă va fi necesar şi o decizie va fi supusă Congresului IBU din septembrie, dacă suspendarea va fi menţinută până atunci.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Farul a câştigat procesul la TAS şi va putea primi licenţa pentru sezonul 2023-2024 al cupelor europene

Clubul de fotbal Farul Constanţa a câştigat procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind licenţa...

Manchester City, acuzat de peste 100 de încălcări ale regulilor financiare din Premier League

Premier League, organizatorul primei ligi engleze de fotbal, a acuzat clubul Manchester City de peste 100 de încălcări...

Lotul echipei Poli Iaşi, blocat pe aeroportul din Istanbul din cauza vremii nefavorabile

Lotul echipei Politehnica Iaşi, din Liga a 2-a, care a plecat, luni, spre Antalya (Turcia), pentru un stagiu...

Neymar, desemnat fotbalistul anului 2022 în Brazilia

Neymar, atacantul echipei franceze Paris Saint-Germain, a fost desemnat fotbalistul anului 2022 în Brazilia, fiind recompensat cu trofeul...