Elisabeta Lipă: Noi, cu un buget de 2 milioane, trebuie să ne luptăm cu alţii care au 60 de milioane

Data:

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat, pentru Agerpres, că bugetul alocat de la Ministerul Sportului este insuficient pentru anul preolimpic şi că sportivii români sunt obligaţi să se lupte cu adversari care beneficiază de sume de 30 de ori mai mari.

„Cum mi se pare bugetul? Nici nu pot să mă gândesc că ar fi un buget, nu pot spune cum mi se pare. Acest buget este insuficient într-un an preolimpic, când obiectivele noastre sunt atât de frumoase, încât parcă odată cu bugetul ăsta visul ni s-a spulberat. Dar tot nu pot să accept lucrul acesta, pentru că sportivii noştri sunt în cantonament în Italia din decembrie, în pregătire, şi sunt dornici de a reprezenta România cât mai frumos la Jocurile Olimpice. Noi la Tokyo l-am încheiat cu trei medalii, una de aur şi singura de aur a României, şi două de argint, iar anul trecut a fost un an de excepţie, în care am demonstrat că ne batem cu cele mai puternice ţări, care într-adevăr finanţează sportul. Dacă stau să mă gândesc, noi cu 2 milioane de euro trebuie să ne luptăm cu Anglia, care are buget de 60 de milioane de lire sterline. Deci despre ce vorbim? Cu cine să mă compar? Cu care dintre adversarii noştri să ne comparăm noi? Cu bugetul ăsta nu ne putem compara cu nimeni. Şi totuşi am demonstrat că putem face performanţă, că muncim, că suntem serioşi, că am reuşit să creştem o echipă atât de frumoasă, care aşteaptă Parisul cu nerăbdare şi aşteaptă calificările”, a declarat Lipă.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...