Eduard Novak: Rezultatele noastre la JO 2022 au fost pe măsura condiţiilor de pregătire şi a strategiei de până acum

Data:

Ministrul Sportului, Eduard Novak, afirmă că rezultatele obţinute de sportivii români la Jocurile Olimpice de la Beijing au fost pe măsura condiţiilor de pregătire şi a strategiei aplicate până acum, scrie Agerpres.

„S-au încheiat Jocurile Olimpice de la Beijing. Nu ştiu dacă am fost primul ministru al sportului care a participat vreodată la Jocurile Olimpice de iarnă, însă am considerat că este foarte important să fiu prezent acolo. Înainte de toate, aş dori să felicit sportivii care au concurat şi au reprezentat cu cinste ţara. Rezultatele au fost pe măsura condiţiilor de pregătire pe care le-au avut, dar şi a strategiei de până acum”, a scris ministrul pe pagina sa de Facebook.

Prezent la competiţia supremă în China, Novak consideră că o parte dintre ţările care au câştigat medalii s-au axat doar pe anumite discipline sportive.

„Am tras însă câteva concluzii importante: 1. Ţările care au reuşit să câştige medalii au avut o strategie pentru acele sporturi, în ceea ce priveşte infrastructura, dar şi dezvoltarea sportului; 2. Unele ţări au ţintit doar sporturile unde se pot câştiga multe medalii: patinaj viteză, bob şi sanie, schi fond, biatlon; 3. Nivelul de profesionalism al staff-ului sportivilor a fost la cele mai înalte cote; 4. Cifrele vorbesc. Exemplul cel mai relevant este China, care a devenit o forţă şi în sporturile de iarnă”, a mai scris Novak.

Ministrul Sportului consideră că sportivii români vor avea şansa să cucerească medalii la Jocurile Olimpice de iarnă abia peste 10-20 de ani, dar numai dacă vor fi făcute investiţii în infrastructură şi antrenori în următorii patru ani: „Ca o concluzie, m-am întors frustrat de faptul că sportivii şi copiii noştri nu au aceleaşi şanse, deşi ar putea să aibă aceleaşi rezultate. Dacă în următorii patru ani reuşim investiţii în infrastructură şi antrenori, cu siguranţă în următorii 10-20 de ani vom avea şi rezultate semnificative”.

Locul 9 din proba de ştafetă a concursului de sanie (Raluca Strămăturaru, Valentin Creţu, Marian Gîtlan/Darius Şerban) reprezintă cea mai bună clasare a sportivilor români la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing.

Pe lângă clasarea ştafetei de sanie, rezultate notabile la Beijing au mai avut Andreea Grecu – locul 12 la monobob, echipajul de bob-4 masculin (Mihai Tentea, Raul Dobre, Ciprian Daroczi, Cristian Radu) – locul 13, precum şi băieţii din proba de dublu la sanie, Marian Gîtlan, Darius Şerban, clasaţi pe locul 14.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Premier League investighează clubul Manchester City pentru încălcarea regulilor financiare

Clubul Manchester City face obiectul unei investigaţii conduse de o comisie independentă privind posibile încălcări ale regulilor financiare...

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...