David Popovici vrea o medalie la JO 2024 de la Paris

Data:

Preşedinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern, Camelia Potec, a declarat, miercuri, că David Popovici îşi doreşte o medalie la Jocurile Olimpice de la Paris, iar conducerea FRNPM îl susţine cu tot ceea ce poate pentru ca el să realizeze acest obiectiv, scrie Agerpres.

„De luna viitoare începem competiţiile internaţionale, intrăm iar în focuri pentru calificare la Jocurile Olimpice cu sportivii care nu au reuşit acest lucru. Suntem alături de ei şi sperăm că totul va decurge conform planurilor şi pregătirilor. Şi sperăm să încheiem această vară cu performanţele pe care ni le propunem. Normal ca ne gândim şi la o medalie la Paris. Se poate, acesta este visul meu, dar şi al sportivilor, de a ajunge cât mai sus. Pentru că vorbim de un sportiv – David Popovici, care ştie ce înseamnă să fii cel mai bun din lume şi care îşi doreşte această medalie olimpică. Iar noi ceilalţi care suntem lângă el îl susţinem cu tot ceea ce putem pentru a realiza acest obiectiv”, a menţionat Potec.

Preşedinta speră ca în echipa olimpică a României pentru Paris să se regăsească patru înotători. „Noi ne mai dorim încă doi sportivi calificaţi pentru Paris. Este adevărat că ne-am dori şi o fată în echipa olimpică. În total vrem să avem minimum patru sportivi la înot calificaţi cu baremul A. Nu vreau să dau nume, ei se ştiu. Sunt minori şi nu vrem să punem această presiune pe ei”, a explicat ea.

Întrebată ce părere are despre faptul că recordul mondial la 100 m liber deţinut de David Popovici a fost doborât de chinezul Pan Zhanle, Camelia Potec a răspuns: „Eu deja l-am încurajat după ce a fost doborât recordul. Recordurile, timpii în general sunt făcuţi să fie depăşiţi. De altfel, David chiar a spus că îşi doreşte ca acest record al său să fie bătut pentru a fi motivat să realizeze din nou cel mai rapid timp. O să vedem la Jocurile Olimpice cine este mai bun şi dacă acest timp va fi depăşit”.

Preşedinta FRNPM nu ştie deocamdată dacă David Popovici va participa la Campionatele Europene programate în Serbia în luna iunie. „La Campionatele Europene de seniori avem un lot, dar el va fi definitivat după Campionatele Naţionale care vor avea loc luna viitoare. Deocamdată nu pot spune dacă David Popovici va fi în lot. Europenele apar în planul său de pregătire, dar acesta poate suferi modificări după Campionatele Naţionale”, a adăugat ea.

Camelia Potec a participat, miercuri, la evenimentul de aniversare a 110 ani de la înfiinţarea Comitetului Olimpic şi Sportiv Român în cadrul căruia fosta atletă Viorica Viscopoleanu şi fostul gimnast Dan Grecu, medaliaţi la Jocurile Olimpice, Campionatele Mondiale şi Europene, au primit Colanul de Aur.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...