Constanţa va găzdui în acest an finalele 3×3 Nations League şi 3×3 Women’s Series

Data:

România a primit organizarea altor două eveniment de top în acest an în baschetul 3×3, finala celei de-a patra ediţii a 3×3 Nations League şi a treia editie 3×3 Women’s Series, care vor avea loc la Constanţa, în perioada 14-18 septembrie, potrivit site-ului Federaţiei Române de Baschet, potrivit Agerpres.

Anunţul viner la doar trei luni după ce organizarea FIBA 3×3 U23 World Cup 2022 a fost acordată Federaţiei Române de Baschet, în colaborare cu partenerul Sport Arena.

„Suntem încântaţi să aducem în România cât mai multe evenimente internaţionale de elita baschetului 3×3”, a declarat preşedinta FRB, Carmen Tocală.

„Dupa succesul finalei de anul trecut, a fost o prioritate pentru noi să readucem FIBA 3×3 Nations League şi FIBA 3×3 Women’s Series în ţara noastră. Arată angajamentul nostru de a creşte baschetul 3×3 la categoriile de tineret şi prioritatea noastră pentru baschetul feminin 3×3, în conformitate cu unul dintre cei trei piloni strategici ai FIBA: dezvoltarea femeilor în baschet”, a adăugat Tocală.

„Constanţa este deja o destinaţie tradiţională pentru baschetul 3×3, organizând în ultimii ani mai multe turnee naţionale, precum şi calificările FIBA 3×3 Europe Cup, iar autorităţile locale împreună cu asociaţia judeţeană de baschet investesc foarte mult în baschetul 3×3 şi dezvoltarea tinerilor”, a mai spus Carmen Tocală.

În 2021, echipa masculină a României a obţinut argintul la FIBA 3×3 U23 Nations League, finala circuitului mondial fiind găzduită de Sala Unirii din Palatul Parlamentului din Bucureşti. Echipa similară feminină a ocupat locul 7. Naţionala feminină de senioare a ocupat locul 6 la FIBA 3×3 Women’s Series Final, desfăşurat în acelaşi loc.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...