Constanţa va găzdui în acest an finalele 3×3 Nations League şi 3×3 Women’s Series

Data:

România a primit organizarea altor două eveniment de top în acest an în baschetul 3×3, finala celei de-a patra ediţii a 3×3 Nations League şi a treia editie 3×3 Women’s Series, care vor avea loc la Constanţa, în perioada 14-18 septembrie, potrivit site-ului Federaţiei Române de Baschet, potrivit Agerpres.

Anunţul viner la doar trei luni după ce organizarea FIBA 3×3 U23 World Cup 2022 a fost acordată Federaţiei Române de Baschet, în colaborare cu partenerul Sport Arena.

„Suntem încântaţi să aducem în România cât mai multe evenimente internaţionale de elita baschetului 3×3”, a declarat preşedinta FRB, Carmen Tocală.

„Dupa succesul finalei de anul trecut, a fost o prioritate pentru noi să readucem FIBA 3×3 Nations League şi FIBA 3×3 Women’s Series în ţara noastră. Arată angajamentul nostru de a creşte baschetul 3×3 la categoriile de tineret şi prioritatea noastră pentru baschetul feminin 3×3, în conformitate cu unul dintre cei trei piloni strategici ai FIBA: dezvoltarea femeilor în baschet”, a adăugat Tocală.

„Constanţa este deja o destinaţie tradiţională pentru baschetul 3×3, organizând în ultimii ani mai multe turnee naţionale, precum şi calificările FIBA 3×3 Europe Cup, iar autorităţile locale împreună cu asociaţia judeţeană de baschet investesc foarte mult în baschetul 3×3 şi dezvoltarea tinerilor”, a mai spus Carmen Tocală.

În 2021, echipa masculină a României a obţinut argintul la FIBA 3×3 U23 Nations League, finala circuitului mondial fiind găzduită de Sala Unirii din Palatul Parlamentului din Bucureşti. Echipa similară feminină a ocupat locul 7. Naţionala feminină de senioare a ocupat locul 6 la FIBA 3×3 Women’s Series Final, desfăşurat în acelaşi loc.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...

Gheorghe Hagi, mesaj către poporul turc după cutremurele de luni: Sunt alături de voi

Antrenorul echipei de fotbal Farul Constanţa, Gheorghe Hagi, unul dintre cei mai cunoscuţi români din Turcia după performanţele...