Constanţa va găzdui în acest an finalele 3×3 Nations League şi 3×3 Women’s Series

Data:

România a primit organizarea altor două eveniment de top în acest an în baschetul 3×3, finala celei de-a patra ediţii a 3×3 Nations League şi a treia editie 3×3 Women’s Series, care vor avea loc la Constanţa, în perioada 14-18 septembrie, potrivit site-ului Federaţiei Române de Baschet, potrivit Agerpres.

Anunţul viner la doar trei luni după ce organizarea FIBA 3×3 U23 World Cup 2022 a fost acordată Federaţiei Române de Baschet, în colaborare cu partenerul Sport Arena.

„Suntem încântaţi să aducem în România cât mai multe evenimente internaţionale de elita baschetului 3×3”, a declarat preşedinta FRB, Carmen Tocală.

„Dupa succesul finalei de anul trecut, a fost o prioritate pentru noi să readucem FIBA 3×3 Nations League şi FIBA 3×3 Women’s Series în ţara noastră. Arată angajamentul nostru de a creşte baschetul 3×3 la categoriile de tineret şi prioritatea noastră pentru baschetul feminin 3×3, în conformitate cu unul dintre cei trei piloni strategici ai FIBA: dezvoltarea femeilor în baschet”, a adăugat Tocală.

„Constanţa este deja o destinaţie tradiţională pentru baschetul 3×3, organizând în ultimii ani mai multe turnee naţionale, precum şi calificările FIBA 3×3 Europe Cup, iar autorităţile locale împreună cu asociaţia judeţeană de baschet investesc foarte mult în baschetul 3×3 şi dezvoltarea tinerilor”, a mai spus Carmen Tocală.

În 2021, echipa masculină a României a obţinut argintul la FIBA 3×3 U23 Nations League, finala circuitului mondial fiind găzduită de Sala Unirii din Palatul Parlamentului din Bucureşti. Echipa similară feminină a ocupat locul 7. Naţionala feminină de senioare a ocupat locul 6 la FIBA 3×3 Women’s Series Final, desfăşurat în acelaşi loc.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Atletism: Campionul olimpic italian Marcell Jacobs se va antrena în Statele Unite pentru JO 2024

Sprinterul italian Marcell Jacobs, campionul olimpic en titre la 100 m, se va antrena sub comanda antrenorului Rana...

Handbal masculin: CSM Bucureşti, la prima sa înfrângere în acest campionat, la Constanţa

CSM Constanţa a învins-o pe CSM Bucureşti cu scorul de 28-26, duminică, pe teren propriu, într-un meci din...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu – Sunt ferm convins că ne vom atinge obiectivele privind calificările la JO 2024

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că este încrezător că obiectivele privind...

Fotbal: Dragoş Iancu (AFC Hermannstadt), după operaţie – În 3-4 luni voi reveni pe teren

Mijlocaşul Dragoş Iancu, de la AFC Hermannstadt, operat luni după o fractură deschisă de peroneu la piciorul stâng,...