Constanţa va găzdui în acest an finalele 3×3 Nations League şi 3×3 Women’s Series

Data:

România a primit organizarea altor două eveniment de top în acest an în baschetul 3×3, finala celei de-a patra ediţii a 3×3 Nations League şi a treia editie 3×3 Women’s Series, care vor avea loc la Constanţa, în perioada 14-18 septembrie, potrivit site-ului Federaţiei Române de Baschet, potrivit Agerpres.

Anunţul viner la doar trei luni după ce organizarea FIBA 3×3 U23 World Cup 2022 a fost acordată Federaţiei Române de Baschet, în colaborare cu partenerul Sport Arena.

„Suntem încântaţi să aducem în România cât mai multe evenimente internaţionale de elita baschetului 3×3”, a declarat preşedinta FRB, Carmen Tocală.

„Dupa succesul finalei de anul trecut, a fost o prioritate pentru noi să readucem FIBA 3×3 Nations League şi FIBA 3×3 Women’s Series în ţara noastră. Arată angajamentul nostru de a creşte baschetul 3×3 la categoriile de tineret şi prioritatea noastră pentru baschetul feminin 3×3, în conformitate cu unul dintre cei trei piloni strategici ai FIBA: dezvoltarea femeilor în baschet”, a adăugat Tocală.

„Constanţa este deja o destinaţie tradiţională pentru baschetul 3×3, organizând în ultimii ani mai multe turnee naţionale, precum şi calificările FIBA 3×3 Europe Cup, iar autorităţile locale împreună cu asociaţia judeţeană de baschet investesc foarte mult în baschetul 3×3 şi dezvoltarea tinerilor”, a mai spus Carmen Tocală.

În 2021, echipa masculină a României a obţinut argintul la FIBA 3×3 U23 Nations League, finala circuitului mondial fiind găzduită de Sala Unirii din Palatul Parlamentului din Bucureşti. Echipa similară feminină a ocupat locul 7. Naţionala feminină de senioare a ocupat locul 6 la FIBA 3×3 Women’s Series Final, desfăşurat în acelaşi loc.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Noua Zeelandă a câștigat Rugby Championship pentru a 19-a oară

Naţionala de rugby a Africii de Sud, campioana mondială en-titre, a învins, la Durban, reprezentativa Argentinei, cu scorul...

Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea

Ciclistul belgian Remco Evenepoel a devenit campion mondial pe şosea, după ce a încheiat pe primul loc cursa...

Jack Miller a câştigat Marele Premiu al Japoniei. Quartararo se menţine lider la general

Pilotul australian Jack Miller (Ducati) a câştigat Marele Premiu al Japoniei la clasa-regină a motociclismului viteză - MotoGP...

Eliud Kipchoge a câştigat Maratonul de la Berlin și a stabilit un nou record mondial

Eliud Kipchoge, campion olimpic, a câştigat maratonul de la Berlin, stabilind un nou record mondial. Kenyanul afost cronometrat...