Andreea Răducan, membră în Comisia pentru siguranţă în sport din cadrul Federaţiei internaţionale

Data:

Fosta mare gimnastă română Andreea Răducan a fost votată ca membră a Comisiei pentru siguranţa în sport (Safeguarding), înfiinţată recent de Federaţia Internaţională de Gimnastică, a anunţat Federaţia Română de profil pe pagina de Facebook, potrivit Agerpres.

Preşedinta comisiei este italianca Donatella Sacchi (preşedinta Comitetului Tehnic Feminin din cadrul FIG), iar ceilalţi membri sunt Li Li Leung (presedinta Federaţiei de Gimnastică din SUA), Sarah Powell (directoarea executivă a Federaţiei britanice), Mario Vukoja (vicepreşedintele Federaţiei de Gimnastică din Croaţia), Rhys Harrison (Australia) şi Jeff Thomson (Canada).

Federaţia Internaţională de Gimnastică îşi propune să asigure un mediu sigur pentru sportivi, prevenind orice formă de abuz în sălile de antrenament sau la competiţii.

Comisiile de lucru ale FIG vor fi: antidoping, medicală şi sănătate mentală; aparate; sportivi; educaţie; marketing, branding şi televiziune; parkour; egalitate de gen; sprijin pentru ţările în curs de dezvoltare; siguranţă în sport.

Fosta sportivă română Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, a fost aleasă în octombrie în Comisia sportivilor din cadrul FIG.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...