Andreea Răducan, membră în Comisia pentru siguranţă în sport din cadrul Federaţiei internaţionale

Data:

Fosta mare gimnastă română Andreea Răducan a fost votată ca membră a Comisiei pentru siguranţa în sport (Safeguarding), înfiinţată recent de Federaţia Internaţională de Gimnastică, a anunţat Federaţia Română de profil pe pagina de Facebook, potrivit Agerpres.

Preşedinta comisiei este italianca Donatella Sacchi (preşedinta Comitetului Tehnic Feminin din cadrul FIG), iar ceilalţi membri sunt Li Li Leung (presedinta Federaţiei de Gimnastică din SUA), Sarah Powell (directoarea executivă a Federaţiei britanice), Mario Vukoja (vicepreşedintele Federaţiei de Gimnastică din Croaţia), Rhys Harrison (Australia) şi Jeff Thomson (Canada).

Federaţia Internaţională de Gimnastică îşi propune să asigure un mediu sigur pentru sportivi, prevenind orice formă de abuz în sălile de antrenament sau la competiţii.

Comisiile de lucru ale FIG vor fi: antidoping, medicală şi sănătate mentală; aparate; sportivi; educaţie; marketing, branding şi televiziune; parkour; egalitate de gen; sprijin pentru ţările în curs de dezvoltare; siguranţă în sport.

Fosta sportivă română Cătălina Ponor, triplă campioană olimpică în 2004, a fost aleasă în octombrie în Comisia sportivilor din cadrul FIG.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...