Box feminin: Amanda Serrano renunţă la titlul WBC protestând că nu poate lupta în aceleaşi condiţii ca şi bărbaţii

Data:

Campioana WBC la categoria pană, portoricana Amanda Serrano, a anunţat că renunţă la titlul său după ce i s-a refuzat să concureze în meciuri sub aceleaşi reguli ca şi în boxul masculin, cu 12 runde de câte trei minute, scrie Reuters, potrivit Agerpres.

Meciurile feminine sunt programate pentru cel mult 10 runde, fiecare rundă durând două minute.

Serrano, care unificase titlurile WBA, WBC, IBF, WBO, IBO şi Ring Magazine, s-a numărat printre pugilistele care au lansat o campanie, în octombrie, pentru a concura după aceleaşi reguli ca bărbaţii.

Portoricana a luptat cu Danila Ramos, acum două luni, pe care a învins-o în urma unui meci, în premieră, care a respectat regulile de la masculin: 12 reprize a câte 3 minute.

WBC nu a validat însă meciul, în timp ce alte organisme ale boxului au făcut-o.

„WBC a refuzat să recunoască acest meci, aşa că şi eu renunţ la titlul în versiunea WBC”, a scris Serrano pe Instagram. „Şi în viitor, dacă anumite organisme nu vor accepta să fim egale în ceea ce priveşte regulile, cu bărbaţii, nu vom mai lupta pentru acele instanţe”, a adăugat ea.

Amanda Serrano s-a numărat, în octombrie, printre pugilistele care doreau să lupte 12 reprize, ca şi bărbaţii, în meciurile pentru titlul mondial.

”Suntem alături în dorinţa şi dăruirea de a avea alegerea de a evolua pe aceeaşi scenă, cu aceleaşi reguli, ca bărbaţii din boxul profesionist. Am câştigat alegerea rundelor de 3 minute, cu 12 runde pentru lupte de campionat pentru a ne demonstra priceperea şi măreţia”, se arăta în comunicatul luptătoarelor.

Declaraţia a fost susţinută de fosta pugilistă americană Laila Ali, britanica Natasha Jonas, campioana mondială la două categorii, şi de Holly Holm, care a renunţat la box pentru UFC.

Pugilistele susţineau că sportul lor a fost ”subpromovat şi subcompensat” prea mult timp şi că boxerilor de sex feminin nu li se oferă adesea aceleaşi oportunităţi de a-şi ”arăta abilităţile ca omologii masculini”.

Serrano a scris o pagină de istorie anul trecut, când ea şi irlandeză Katie Taylor au devenit primele femei care au boxat în main event-ul unei gale organizate pe celebra arena Madison Square Garden. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...