Auto: Formula 1 va avea şase curse de sprint în 2024, la fel ca în acest an

Data:

Campionatul Mondial de Formula 1 va avea şase curse de sprint în 2024, la fel ca în acest an, a anunţat marţi promotorul acestei discipline, Formula One, scrie AFP, conform Agerpres.

Cele şase curse de sprint vor avea loc în timpul următoarelor Mari Premii: al Chinei (21 aprilie), de la Miami (5 mai), al Austriei (30 iunie), al Statelor Unite ale Americii (20 octombrie), al Braziliei (3 noiembrie) şi al Qatarului (1 decembrie), disputate pe circuite „care încurajează depăşirile”, a explicat Formula 1 într-un comunicat.

Primele două dintre aceste Mari Premii nu au găzduit niciodată o cursă de sprint. MP al Chinei revine după cinci ani în circuit, absenţa sa fiind datorată pandemiei de Covid-19.

Adoptate pentru prima dată în 2021, aceste curse de sprint îşi propun să ofere spectacol pe durata a trei zile.

Introducerea lor a perturbat desfăşurarea obişnuită a unui weekend de Formula 1, deoarece calificările au loc vineri, în loc de sâmbătă. Această zi este dedicată exclusiv sprintului, cu o sesiune paralelă de calificări care determină grila de start pentru această cursă de 100 km.

Primii opt clasaţi în fiecare cursă de sprint obţin puncte în campionatul mondial.

Formatul s-ar putea schimba însă anul viitor. De exemplu, este posibil să aibă loc vineri calificările pentru sprint, urmate sâmbătă de cursa de sprint şi de calificările pentru Marele Premiu.

Ar putea fi luate în considerare şi alte modificări, cum ar fi o revizuire a regulilor referitoare la parcul închis (unde modificările aduse monoposturilor sunt interzise după singura sesiune de antrenamente libere din weekend) sau chiar o inversare parţială a ordinii de pe grilă pentru sprint. Deocamdată nu a fost luată nicio decizie.

În 2021 şi 2022, această disciplină, care organiza atunci doar trei curse de sprint pe an, introdusese altă desfăşurare a calificărilor clasice, vinerea, care stabileau ordinea plecării pentru sprintul de sâmbătă, grila de start pentru Marele Premiu fiind definită de clasamentul cursei de sâmbătă. AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...