Atletism: Joan Chelimo Melly (CS Dinamo) a realizat baremul la maraton pentru JO 2024

Data:

Atleta română de origine kenyană Joan Chelimo Melly a realizat baremul în proba de maraton pentru Jocurile Olimpice de la Paris din 2024, a anunţat, duminică, CS Dinamo Bucureşti, la care este legitimată, scrie Agerpres.

Joan Chelimo s-a clasat pe locul 12 în maratonul de la Valencia, cu 2 h 24 min 16 sec.

Rezultatul e cu atât mai merituos cu cât la ora startului sportiva a acuzat stare febrilă şi o uşoară răceală, precizează clubul.

„E un sentiment puternic de eliberare, după foarte multă tensiune. Sunt foarte multe repere bune pe care le-am avut în cursa de astăzi. Ne-am atins obiectivul şi mă bucur că lăsăm în urmă un an plin de ghinioane şi probleme. Astăzi sărbătorim, iar după obişnuita recuperare, începem pregătirea pentru Paris”, a declarat Carol Şanta, antrenorul sportivei.

Victoria a revenit atletei Worknesh Degefa, în 2 h 15 min 51 sec, urmată de Almaz Ayana, 2 h 16 min 22 sec, podiumul fiind completat de Hiwot Gebrekidan, 2 h 17 min 59 sec, toate din Etiopia.

La masculin s-a impus tot un etiopian, Sisay Lemma, care a fost al patrulea cel mai rapid om din istorie la maraton, cu timpul de 2 h 01 min 48 sec.

România are acum 61 de sportivi calificaţi la JO 2024, Chelimo fiind a doua calificată la maraton, după Delvine Meringor (CSA Steaua), o altă atletă de origine kenyană.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...