Atletism: China a primit medalia de bronz la ştafeta masculină de 4×100 m, la JO de la Tokyo

Data:

Ştafeta Chinei din proba masculină de 4×100 m, clasată iniţial pe locul patru în finala de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, va intra în posesia medaliei de bronz după ce ştafeta britanică a fost deposedată de medalia de argint pentru dopaj, transmite Xinhua, care citează Federaţia Internaţională de Atletism, World Athletics, anunță Agerpres.

Su Bingtian, Xie Zhenye, Tang Xingqiang şi Wu Zhiqiang au postat imediat noul statut al lor de medaliaţi olimpici pe contul lor de socializare din Weibo.

În cursa de ştafetă 4×100 m, disputată pe 6 august 2021, China a ocupat locul patru cu 37sec79/100, fiind devansată de Italia, Marea Britanie şi Canada.

Tribunalul de arbitraj sportiv (TAS) a anunţat în februarie că Marea Britanie a fost deposedată de medalia de argint după ce s-a confirmat că britanicul Chijindu Ujah a încălcat regulile antidoping, fiind depistat pozitiv la ostarină, iar contraexpertiza a confirmat rezultatul.

Rezultatele lui Ujah de la 100 m şi 4×100 m au fost anulate, iar medalia de argint din proba de ştafetă a fost retrasă Marii Britanii şi a ajuns la ştafeta din Canada, clasată pe locul trei la Tokyo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jocurile Paralimpice 2028 vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la ediţiile 2020 şi 2024

Jocurile Paralimpice din 2028 de la Los Angeles vor avea în program aceleaşi 22 de sporturi de la...

Real Madrid şi Barcelona vor fi adversare în semifinalele Cupei Spaniei

Real Madrid o va întâlni pe marea rivală FC Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei, a decis tragerea la...

Papa Francisc: Dopajul este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului

Papa Francisc a condamnat, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în...

Campbell Johnstone, primul All Black care şi-a dezvăluit homosexualitatea

Campbell Johnstone, fost pilier al All Blacks, şi-a dezvăluit homosexualitatea la televiziunea neozeelandeză, o premieră pentru selecţionata naţională...