ANAD: Foşti sportivi precum Alina Dumitru, Nicoleta Grasu şi Marian Oprea, desemnaţi „Ambasadori ai Sportului Curat”

Data:

Foşti mari sportivi ai României, precum Alina Dumitru, Corneliu Ion, Ion Grigoraş, Nicoleta Grasu, Marian Oprea, Ana-Maria Popescu şi Elisabeta Lipă, au fost desemnaţi „Ambasadori ai Sportului Curat” de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia „Zilei Sportului Curat” din 10 aprilie şi sărbătorită în avans, vineri, la Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, potrivit Agerpres.

Înaintea începerii manifestărilor, noul preşedinte al ANAD, Ştefan Rohnean, a transmis un mesaj de pace în contextul conflictului armat din Ucraina.

„Astăzi celebrăm împreună principiile sportului curat şi performanţele obţinute fără mijloace şi substanţe interzise. ‘Ziua Sportului Curat’ are scopul de a atrage atenţia asupra luptei globale împotriva dopajului. În acest an, Agenţia Mondială Antidoping a invitat comunitatea internaţională să se solidarizeze şi să transmită un mesaj de pace în jurul lumii. Ne alăturăm şi noi acestui demers şi ne exprimăm speranţa că pacea va domni din nou foarte curând. ANAD continuă tradiţia începută în 2019 şi decernează titlul de ‘Ambasador al Sportului Curat’ unor personalităţi şi mari sportivi ai României precum Elisabeta Lipă, Ana-Maria Popescu, Alina Dumitru, Corneliu Ion, Ion Grigoraş, Nicoleta Grasu şi Marian Oprea”, a spus Ştefan Rohnean.

Prezent la eveniment, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că îşi doreşte să nu mai asiste niciodată la cazuri de doping.

„Ştim toţi ce înseamnă să promovăm un sport curat, atât în rândul sportivilor de performanţă, cât şi în rândul sportivilor amatori de toate vârstele. Avem nevoie toţi de un sport curat, cu atât mai mult cu cât noul Cod Antidoping şi noile măsuri sunt importante şi foarte drastice. Sunt sancţiuni drastice şi eu sper că nu vom mai asista niciodată la cazuri de sportivi depistaţi pozitiv. De aceea scopul acestor acţiuni este acela de a preveni şi educa sportivii, dar şi antrenorii, care au o mare responsabilitate. Promovarea sportului curat este o datorie, o obligaţie pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pentru Agenţia Naţională Anti-Doping şi Ministerul Sportului”, a explicat Covaliu.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a organizat, vineri, pe pista de atletism a Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, un eveniment cu ocazia „Zilei Sportului Curat”. În cadrul acestuia a fost organizat un concurs de atletism cu trei probe (ştafetă 4×100 m, sprint 60 m şi săritură în lungime), la care au participat 80 de atleţi juniori, fete şi băieţi.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...