ANAD: Foşti sportivi precum Alina Dumitru, Nicoleta Grasu şi Marian Oprea, desemnaţi „Ambasadori ai Sportului Curat”

Data:

Foşti mari sportivi ai României, precum Alina Dumitru, Corneliu Ion, Ion Grigoraş, Nicoleta Grasu, Marian Oprea, Ana-Maria Popescu şi Elisabeta Lipă, au fost desemnaţi „Ambasadori ai Sportului Curat” de Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) în cadrul unui eveniment organizat cu ocazia „Zilei Sportului Curat” din 10 aprilie şi sărbătorită în avans, vineri, la Complexul Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, potrivit Agerpres.

Înaintea începerii manifestărilor, noul preşedinte al ANAD, Ştefan Rohnean, a transmis un mesaj de pace în contextul conflictului armat din Ucraina.

„Astăzi celebrăm împreună principiile sportului curat şi performanţele obţinute fără mijloace şi substanţe interzise. ‘Ziua Sportului Curat’ are scopul de a atrage atenţia asupra luptei globale împotriva dopajului. În acest an, Agenţia Mondială Antidoping a invitat comunitatea internaţională să se solidarizeze şi să transmită un mesaj de pace în jurul lumii. Ne alăturăm şi noi acestui demers şi ne exprimăm speranţa că pacea va domni din nou foarte curând. ANAD continuă tradiţia începută în 2019 şi decernează titlul de ‘Ambasador al Sportului Curat’ unor personalităţi şi mari sportivi ai României precum Elisabeta Lipă, Ana-Maria Popescu, Alina Dumitru, Corneliu Ion, Ion Grigoraş, Nicoleta Grasu şi Marian Oprea”, a spus Ştefan Rohnean.

Prezent la eveniment, preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, a afirmat că îşi doreşte să nu mai asiste niciodată la cazuri de doping.

„Ştim toţi ce înseamnă să promovăm un sport curat, atât în rândul sportivilor de performanţă, cât şi în rândul sportivilor amatori de toate vârstele. Avem nevoie toţi de un sport curat, cu atât mai mult cu cât noul Cod Antidoping şi noile măsuri sunt importante şi foarte drastice. Sunt sancţiuni drastice şi eu sper că nu vom mai asista niciodată la cazuri de sportivi depistaţi pozitiv. De aceea scopul acestor acţiuni este acela de a preveni şi educa sportivii, dar şi antrenorii, care au o mare responsabilitate. Promovarea sportului curat este o datorie, o obligaţie pentru Comitetul Olimpic şi Sportiv Român, pentru Agenţia Naţională Anti-Doping şi Ministerul Sportului”, a explicat Covaliu.

Agenţia Naţională Anti-Doping (ANAD) a organizat, vineri, pe pista de atletism a Complexului Sportiv Naţional „Lia Manoliu”, un eveniment cu ocazia „Zilei Sportului Curat”. În cadrul acestuia a fost organizat un concurs de atletism cu trei probe (ştafetă 4×100 m, sprint 60 m şi săritură în lungime), la care au participat 80 de atleţi juniori, fete şi băieţi.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Selecţionerul Devis Mangia, suspendat de la „cârma” naţionalei Maltei, neagă acuzaţiile de hărţuire sexuală

Antrenorul italian Devis Mangia, suspendat din funcţia de selecţioner al naţionalei de fotbal a Maltei de Federaţia de...

Ana Bogdan a învins-o pe Irina Begu şi s-a calificat în semifinale la Parma

Ana Bogdan (53 WTA, favorită nr. 6) s-a calificat în semifinalele turneului WTA de la Parma (Italia), dotat...

Gabriela Lee s-a oprit în sferturile probei de dublu la Parma

Perechea româno-americană Gabriela Lee/Alycia Parks a fost învinsă de cuplul Ingrid Gamarra Martins (Brazilia)/Nuria Parrizas Diaz (Spania), cu...

Mirel Rădoi: FC Voluntari e o echipă incomodă pentru toată lumea

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Mirel Rădoi, a afirmat într-o conferinţă de presă, referitor la adversara de vineri, FC...