Alcaraz vrea explicaţii de la ATP în privinţa noii reguli a timpului alocat jucătorului la serviciu

Data:

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, 2 ATP, a criticat noua regulă privind timpul alocat jucătorului la serviciu şi vrea să primească explicaţii de la conducătorii circuitului ATP, scrie Reuters.

Alcaraz s-a simţi mereu hărţuit de cronometru când era la serviciu în meciul pierdut cu Jack Draper, în optimile de finală ale turneului pe iarbă de la Queen’s. Înainte, cronometrarea celor 25 de secunde pentru jucătorul la serviciu începea numai când arbitrul de scaun anunţa scorul, dar conform noii reguli, în stadiu de experiment, numărătoarea inversă începe aproape imediat după încheierea unui punct.

Noul regulament, menit să crească cursivitatea jocului şi să asigure un management consecvent al timpului, a fost testat începând cu Roland Garros şi o sursă ATP a declarat pentru Reuters că va continua în turneele ATP până la sfârşitul sezonului.

Alcaraz susţine că nu şi-a putut urma rutina obişnuită în meci din cauza noii reguli şi şi-a exprimat nemulţumirea arbitrului de scaun Mohamed Lahyani.

”El mi-a spus că este noua regulă, e ceva nou, cronometrul nu se opreşte niciodată. După ce s-a încheiat punctul, numărătoare începe. Cred că este ceva rău pentru jucători. Am finalizat punctul la fileu şi nu am avut timp să cer mingi. Nu vorbesc să merg la prosop şi să-mi iau un mic răgaz. Simt că nu am timp să cer mingi. E o nebunie. Am avut doar timp să cer două mingi şi să le bat. Nu am mai văzut aşa ceva în tenis. Dacă joci un punct lung sau termini la fileu, ai timp doar să mergi după un prosop sau să-ţi faci rutina, care, în cazul meu, sunt patru mingi, mă concentrez pe următorul punct, doar să sar şi să servesc cât pot de bine. Astăzi am simţit că mă grăbesc tot timpul. Nu am avut timp să bat mingea şi să-mi fac rutina”, a declarat Alcaraz după meci.

Arbitrii vor avea în continuare capacitatea de a opri cronometrul în cazul unor întreruperi dincolo de controlul jucătorului sau al turneului.

Întrebat dacă se va plânge la ATP, Alcaraz, care se pregăteşte pentru debutul la Wimbldon (1-14 iulie), a spus că încă nu, dar va avea cu siguranţă o discuţie. Spaniolul este campionul en titre al Grand Slam-ului pe iarbă.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: CFR Cluj – Dinamo 3-2, în Superligă

CFR Cluj a învins-o dramatic pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-2 (1-2), duminică seara, pe teren propriu,...

Tenis: Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Wimbledon

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat duminică al doilea său titlu consecutiv la turneul de...

EURO 2024: Spania, noua campioană a Europei, după 2-1 în finala cu Anglia

Selecţionata Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal - EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după...

Repetiţie pentru ceremonia de deschidere a JO de la Paris, prevăzută pe 16 iulie

O repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe Sena, recent anulată din cauza debitului mare a...