Pogacar îşi etalează tricoul de campion mondial în clasica Giro dell’Emilia

Data:

Ciclistul Tadej Pogacar va purta pentru prima oară tricoul de campion mondial (curcubeu), sâmbătă, în Giro dell’Emilia, prima cursă dintr-o trilogie italiană în care slovenul vrea să încheie ”en fanfare” un sezon ieşit din comun, scrie AFP.

A 107-a ediţie a clasicei italiene se desfăşoară pe un traseu de 215,3 km, între Vignola şi Bologna, care se încheie cu un circuit urban cu o ascensiune de 2,1 km cu o pantă medie de 9,6%.

Pogacar se află într-o companie selectă alături de belgianul Remco Evenepoel, dublu campion olimpic şi campion mondial de contratimp, slovenul Primoz Roglic, câştigător al Turului Spaniei şi triplu câştigător al cursei italiene, britanicul Tom Pidock şi americanul Matteo Jorgenson.

Pentru această cursă, programată la o săptămână după titlul mondial cucerit la Zurich, Pogacar se va baza pe o echipă UAE Emirates redutabilă, cu Adam Yates, Juan Ayuso, Rafal Majka şi Jay Vine.

”Această perioadă a anului include luna mea preferată şi va fi mai specială cu tricoul de campion mondial pe umeri. Zurich a fost un vis. Începând de acum, totul este un bonus, dar văzând sezonul nostru extraordinar cu echipa, avem dorinţa de a trage până la final şi a încheia cu stil”, a spus Pogacar.

După Giro dell’Emilia, Pogacar ar urma să ia startul marţi în clasica Tre Valli Varesine, iar sâmbăta viitoare în Turul Lombardiei, ultimul ”Monument” al sezonului, în care vizează un al patrulea succes consecutiv.

În acest sezon în care a câştigat Turul Franţei şi Turul Italiei, Pogacar a obţinut 23 de victorii în 56 de zile de cursă, în timp ce UAE Emirates a totalizat 77 de succese cu 20 de rutieri diferiţi.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Constantin Gâlcă (Universitatea Craiova) – Oţelul e o echipă agresivă, joacă de la egal la egal cu toate echipele

Antrenorul formaţiei Universitatea Craiova, Constantin Gâlcă, a declarat,vineri, într-o conferinţă de presă, că adversara din etapa a 12-a...

Şumudică (Rapid) – Nu mă interesează că jucăm cu ultima clasată, nu mai putem face paşi greşiţi

Antrenorul echipei de fotbal FC Rapid Bucureşti, Marius Şumudică, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă, că nu...

Tricou special pentru jucătorii lui Bayer Leverkusen, la 120 de ani de la înfiinţarea clubului

Jucătorii echipei Bayer Leverkusen, campioana en-titre a Germaniei, vor evolua în această sâmbătă, în etapa a şasea a...

Sabalenka, învinsă de Muchova în sferturi la Beijing (WTA)

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka, numărul doi mondial, a fost învinsă de Karolina Muchova cu 7-6 (7/5),...