Preşedintele CIO, Thomas Bach, are ‘încredere în autorităţile franceze’, după atacul contra SNCF

Data:

Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, a declarat, vineri, că are ”deplină încredere în autorităţile franceze”, după sabotarea reţelei companiei feroviare franceze SNCF, cu puţine ore rămase până la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris, transmite AFP.

”Nu, nu sunt neliniştit”, a răspuns preşedintele CIO la o întrebare a presei legată de atacul care a vizat SNCF, în timp ce asista la ştafeta torţei olimpice, în Satul Olimpic de la Saint-Denis.

”Avem deplină încredere în autorităţile franceze. Toate măsurile au fost luate, iar autorităţile franceze sunt ajutate de alte 180 de servicii de informaţii din lume”, a adăugat Thomas Bach.

Compania feroviară franceză SNCF a suferit, în noaptea de joi spre vineri, un „atac masiv” destinat să „paralizeze” reţeaua de trenuri de mare viteză (TGV), perturbând puternic circulaţia până la sfârşitul săptămânii.

În cursul nopţii, SNCF a fost „victima mai multor acte răuvoitoare simultane”, care au afectat liniile de mare viteză Atlantic, Nord şi Est, a informat operatorul feroviar într-un comunicat de presă. „Au fost declanşate incendii intenţionate, pentru a deteriora instalaţiile feroviare”, a precizat compania.

În consecinţă, circulaţia trenurilor de mare viteză pe cele trei magistrale a fost „puternic perturbată”. „Direcţionăm unele trenuri pe liniile clasice, dar va trebui să anulăm un mare număr de trenuri”, a subliniat SNCF. În schimb, magistrala TGV pe relaţia Sud-Est nu este afectată, a precizat grupul.

Într-o conferinţă de presă, directorul general de la SNCF, Jean-Pierre Farandou, a precizat că vor fi afectaţi aproximativ 800.000 de călători.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...