Aproape 2.500 de aparate de aer condiţionat mobile pentru Satul Olimpic

Data:

Satul Olimpic, care va găzdui peste 10.000 de sportivi pe durata Jocurilor de la Paris, şi nu este prevăzut cu climatizare, va beneficia de aparate de aer condiţionat mobile, după ce delegaţiile au comandat aproape 2.500 de unităţi pentru cele 7.000 de camere ce vor fi utilizate, a afirmat, marţi, directorul adjunct al Satului Olimpic, citat de AFP.

„Obiectivul a fost cu adevărat să răspundem acestei nevoi punctuale pentru sportivi, care vor fi aici pentru meciul sau competiţia vieţii lor şi care pot avea exigenţe de confort şi de recuperare care sunt peste o vară standard. Şi, în consecinţă, aproape 2.500 de climatizoare au fost comandate”, a asigurat directorul adjunct al Satului Olimpic, Augustin Van Tran Chau.

Clădirile din Satul Olimpic, construite de Solideo, garantează însă o diferenţă de 6 grade faţă de temperatura exterioară. Pentru a îmbunătăţi această performanţă, organizatorii au adăugat un sistem geometric care permite să se răcească camerele, împreună cu ventilatoare instalate în fiecare cameră.

Dar mai multe delegaţii şi-au manifestat neliniştea în caz de episoade caniculare, determinând Comitetul de organizare să le propună achiziţionarea de aparate de aer condiţionat mobile la preţuri negociabile.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: SUA – România 20-22, într-un meci-test, la Chicago

Naționala de rugby a României s-a impus la limită, scor 22-20, la Chicago, în meciul-test cu SUA. Urmează...

Şah: Fabiano Caruana a câştigat Superbet Chess Classic România 2024

Americanul Fabiano Caruana a câştigat, vineri, turneul de şah Superbet Chess Classic România pentru al doilea an la...

Fotbal: Farul Constanţa – CSA Steaua 3-0, în meci amical

Echipa de fotbal Farul Constanţa a învins formaţia de ligă secundă CSA Steaua Bucureşti cu scorul de 3-0...

Tenis: Madison Keys şi Paula Badosa, în optimi de finală la Wimbledon

Americanca Madison Keys, numărul 13 mondial, a învins-o vineri în două seturi, 6-4, 6-3 pe ucraineanca Marta Kostiuk,...