Aproape 2.500 de aparate de aer condiţionat mobile pentru Satul Olimpic

Data:

Satul Olimpic, care va găzdui peste 10.000 de sportivi pe durata Jocurilor de la Paris, şi nu este prevăzut cu climatizare, va beneficia de aparate de aer condiţionat mobile, după ce delegaţiile au comandat aproape 2.500 de unităţi pentru cele 7.000 de camere ce vor fi utilizate, a afirmat, marţi, directorul adjunct al Satului Olimpic, citat de AFP.

„Obiectivul a fost cu adevărat să răspundem acestei nevoi punctuale pentru sportivi, care vor fi aici pentru meciul sau competiţia vieţii lor şi care pot avea exigenţe de confort şi de recuperare care sunt peste o vară standard. Şi, în consecinţă, aproape 2.500 de climatizoare au fost comandate”, a asigurat directorul adjunct al Satului Olimpic, Augustin Van Tran Chau.

Clădirile din Satul Olimpic, construite de Solideo, garantează însă o diferenţă de 6 grade faţă de temperatura exterioară. Pentru a îmbunătăţi această performanţă, organizatorii au adăugat un sistem geometric care permite să se răcească camerele, împreună cu ventilatoare instalate în fiecare cameră.

Dar mai multe delegaţii şi-au manifestat neliniştea în caz de episoade caniculare, determinând Comitetul de organizare să le propună achiziţionarea de aparate de aer condiţionat mobile la preţuri negociabile.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: CFR Cluj – Dinamo 3-2, în Superligă

CFR Cluj a învins-o dramatic pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-2 (1-2), duminică seara, pe teren propriu,...

Tenis: Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Wimbledon

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat duminică al doilea său titlu consecutiv la turneul de...

EURO 2024: Spania, noua campioană a Europei, după 2-1 în finala cu Anglia

Selecţionata Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal - EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după...

Repetiţie pentru ceremonia de deschidere a JO de la Paris, prevăzută pe 16 iulie

O repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe Sena, recent anulată din cauza debitului mare a...