Fotbal:Mbappe, cel mai bun jucător al anului; Bellingham, cel mai bun din liga spaniolă

Data:

Atacantul francez Kylian Mbappe, care tocmai s-a despărţit de echipa franceză Paris Saint-Germain, a câştigat premiul pentru cel mai bun fotbalist al anului la ediţia europeană a premiilor „Globe Soccer”, desfăşurată în Sardinia (Italia), relatează EFE.

În cadrul aceleaşi gale, mijlocaşul englez Jude Bellingham (Real Madrid) a fost desemnat cel mai bun jucător al sezonului 2023/2024 în LaLiga EA Sports.

„Este o onoare să primesc acest premiu şi regret că nu pot fi acolo pentru a-l primi personal, dar mă pregătesc pentru finala Ligii Campionilor”, a transmis Bellingham într-o înregistrare video.

Bellingham a dedicat acest trofeu coechipierilor săi şi corpului tehnic, precum şi tuturor suporterilor „pentru toată susţinerea lor”.

În schimb, Kylian Mbappe a participat personal la ceremonia de la luxosul hotel Cala di Volpe din Costa Esmeralda şi a primit trofeul pentru cel mai bun jucător al anului din mâinile atacantului polonez Robert Lewandowski (FC Barcelona).

Manchester City, care a devenit campioană a Angliei pentru a patra oară consecutiv, a fost desemnată cea mai bună echipă masculină a anului, în timp ce la categoria feminină, câştigătoare a fost FC Barcelona, care sâmbăta trecută a devenit campioană europeană pentru a treia oară în istoria sa, a doua consecutiv.

Premiul pentru cel mai bun antrenor al anului a fost acordat spaniolului Xabi Alonso, care a condus echipa Bayer Leverkusen la o dublă istorică Campionat/Cupă în Bundesliga.

Antrenorul echipei Girona, Michel Sanchez, care a calificat echipa catalană pentru prima oară în istoria sa în Liga Campionilor, după ce a încheiat campionatul pe locul trei, a fost desemnat cel mai bun antrenor al sezonului 2023/2024 în LaLiga EA Sports.

Jucătorul Lamine Yamal (FC Barcelona) a fost premiat de două ori. El a fost desemnat jucătorul emergent al anului la „Globe Soccer Awards” şi cel mai bun jucător sub 23 de ani al sezonului în LaLiga EA Sports.

Lista premiaţilor a fost completată de jucătorul Jeses Areso (Osasuna), care a înscris cel mai frumos gol din sezonul 2023/2024 în Liga spaniolă.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...