Fotbal: Dinamo Bucureşti rămâne în Superligă, după 0-0 cu FK Csikszereda

Data:

Dinamo Bucureşti va juca şi în sezonul viitor în Superliga de fotbal a României, după ce a remizat în deplasare cu echipa de ligă secundă FK Csikszereda Miercurea Ciuc, 0-0, luni seara, în manşa secundă a barajului pentru menţinere/promovare în primul eşalon, scrie Agerpres.

Dinamo, care a făcut un joc modest în Harghita, se menţine în Superligă graţie victoriei din tur, cu 2-0, prin dubla lui Dennis Politic.

La Miercurea Ciuc, Dinamo a beneficiat şi de faptul că doi jucători ai gazdelor, marocanul Soufiane Jebari şi Szilard Veres, s-au accidentat în prima repriză şi au fost înlocuiţi.

Csikszereda a reuşit să marcheze, în min. 13, prin Jebari, cu o execuţie splendidă de la distanţă, dar golul a fost anulat de VAR pentru ofsaid la Gabor Makrai.

Dinamo a avut singura sa ocazie din prima repriză prin Domagoje Pavicic (45+1), însă croatul a şutat pe lângă poartă.

Gazdele au ratat o mare ocazie de a intra la pauză în avantaj, Benjamin Babati (45+4) reluând pe lângă poartă.

Primul sfert de oră al reprizei secunde a fost dominat categoric de echipa antrenată de Robert Ilyes, care a avut cinci ocazii clare de gol: Babati a reluat imprecis din faţa porţii (47), brazilianul Ceara (52) a şutat de la 25 de metri, dar portarul Adnan Golubovic a scos de sub bara transversală, slovacul Peter Gal-Andrezly (57) a şutat în plasa laterală, Golubovic a respins şutul expediat de Attila Csuros (49) de la circa 40 de metri, iar apoi goalkeeper-ul sloven s-a remarcat şi la voleul lui Janos Nagy (59).

Dinamo a reuşit să se apropie periculos doar o dată de poarta lui Szilard Gyenge (73), dar portarul gazdelor a prins şutul lui Hakim Abdallah (73).

În min. 20, jocul a fost întrerupt câteva zece de secunde deoarece un suporter dinamovist a avut nevoie de intervenţia medicilor, fiind transportat cu ambulanţa la spital.

Dinamo a ocupat locul locul 7 în play-out, iar FK Csikszereda s-a clasat pe locul 6 în play-off-ul ligii secunde, în condiţiile în care Corvinul Hunedoara şi CSC Şelimbăr nu au avut drept de promovare.

Dinamo a jucat baraj pentru Superligă pentru al treilea an la rând (două câştigate la rând), după ce în 2022 a retrogradat, iar în 2023 a promovat.

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Dinamo Bucureşti 0-0, Stadion Municipal – Miercurea Ciuc
Arbitru: Horaţiu Mircea Feşnic (Cluj-Napoca); arbitri asistenţi: George Florin Neacşu (Câmpulung Muscel), Alexandru Filip (Constanţa); al patrulea oficial: Sorin Vădana (Cluj-Napoca)
Arbitru video: Florin Andrei (Târgu Mureş); arbitru asistent video: Claudiu Marcu (Constanţa)
Observatori: Ioan Onicaş (Zalău) – CCA, Aurel Ionescu (Bucureşti) – FRF
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga Campionilor: Bellingham şi Tchouameni, apţi de joc pentru meciul cu Stuttgart

Antrenorul echipei de fotbal Real Madrid, Carlo Ancelotti, a anunţat luni că mijlocaşii săi Jude Bellingham şi Aurelien...

Coe, Lappartient şi Samaranch jr, între candidaţii la preşedinţia Comitetului Internaţional Olimpic

Şapte candidaţi, între care fostul campion olimpic britanic Sebastian Coe, francezul David Lappartient şi spaniolul Juan Antonio Samaranch...

Fotbal: Ismael Bennacer (AC Milan) va fi indisponibil patru luni

Ismael Bennacer, mijlocaşul algerian al echipei de fotbal AC Milan, va fi indisponibil patru luni din cauza unei...

Rusoaicele Alexandrova şi Kudermetova, calificate în optimi la Seul (WTA)

Jucătoarele ruse de tenis Ekaterina Alexandrova şi Veronika Kudermetova s-au calificat, luni, în optimile de finală ale turneului...