România a urcat pe locul 27 în clasamentul Cupei Davis

Data:

Echipa masculină de tenis a României a reuşit un salt de cinci poziţii şi a a urcat pe locul 27 în clasamentul Cupei Davis, după meciurile desfăşurate în weekend, anunță Agerpres.

Tricolorii au învins Thailanda la Nonthaburi cu scorul de 3-2, în play-off-ul pentru Grupa Mondială I a Cupei Davis. În septembrie, România va juca pentru accederea în calificările competiţiei cu o echipă care a pierdut în weekend duelul pentru accederea la turneul final al Cupei Davis.

Adversara României se va alege, prin tragere la sorţi, pe 9 februarie, la Londra (13:00, ora României), dintre Argentina, Austria, Belgia, Bosnia-Herţegovina, Columbia, Germania, Ungaria, Kazahstan, Norvegia, Portugalia, Slovacia şi Uzbekistan.

Canada, deţinătoarea Salatierei de Argint şi care nu a jucat în weekend, este nou lider al clasamentului, după un salt de trei poziţii. Croaţia, fostul lider, a coborât pe patru, deşi a învins Austria cu 3-1 în calificări. Spania, calificată cu un wildcard la turneul final de anul acesta, se menţine pe locul secund, iar Australia, finalista de anul trecut, a urcat cinci locuri şi se află pe trei.

Elveţia a reuşit un salt impresionant, de 20 de locuri faţă de ierarhia publicată pe 28 noiembrie, fiind acum pe poziţia a 20-a.

Thailanda, deşi a pierdut acasă cu România, a urcat 9 poziţii şi este acum pe 63.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Alcaraz speră în continuare să facă pereche la dublu cu Nadal, la Jocurile Olimpice de la Paris

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz a declarat, după calificarea sa în sferturile de finală ale turneului ATP Masters 1.000...

Fotbal: Nike şi-a prelungit parteneriatul cu nationala Franţei până în 2034

Federaţia franceză de fotbal (FFF) şi Nike au anunţat marţi reînnoirea parteneriatului lor, început în 2011, acesta fiind...

F1: Inginerul britanic Adrian Newey pleacă de la Red Bull, a anunţat echipa austriacă

Inginerul britanic Adrian Newey, considerat un adevărat "guru al aerodinamicii", va părăsit la începutul anului 2025 echipa de...

Fotbal: Harry Kane l-a egalat pe Mbappe în fruntea clasamentului golgheterilor Ligii Campionilor

Internaţionalul englez Harry Kane, atacantul echipei Bayern Munchen, a marcat al optulea său gol în actuala ediţie a...