FIFA a deschis o anchetă pentru incidentele de la meciul Uruguay – Ghana

Data:

Comisia de disciplină a FIFA a anunţat deschiderea unei anchete vizând Federaţia uruguayană de fotbal şi mai mulţi jucători ai săi după incidentele petrecute la meciul Uruguay – Ghana (2-0), disputat pe 2 decembrie în Grupa H a Cupei Mondiale din Qatar, notează AFP, citată de Agerpres.

Ancheta va stabili dacă Uruguayul a încălcat articolele 11 (comportament ofensator şi violarea principiilor fair play), 12 (conduită nepotrivită a jucătorilor şi oficialilor) şi 13 (discriminare) din Codul disciplinar al FIFA.

Jucătorii uruguayeni Jose Maria Gimenez, Edison Cavani, Fernando Muslera şi Diego Godin fac obiectul unei proceduri distincte pentru încălcări potenţiale ale articolelor 11 şi 12. Aceşti jucători au avut în mod special o conduită agresivă contra arbitrului partidei, după fluierul final, în contextul în care sud-americanii mai aveau nevoie de un singur gol pentru a se califica în optimile de finală ale CM 2022.

Germanul Daniel Siebert, care a condus partida, a consultat VAR în minutul 57 pentru un potenţial fault la Darwin Nunez, dar a decis să nu acorde penalty, într-un moment în care Uruguay s-ar fi putut desprinde la 3-0 pe tabela de marcaj.

Jucătorii sud-americani l-au înconjurat şi l-au apostrofat pe arbitru la finalul meciului, cu o atitudine ameninţătoare conform imaginilor TV.

Cavani a lovit violent ecranul destinat arbitrului de centru când acesta dă curs interpelării de la asistenţa video (VAR).

Din Grupa H s-au calificat pentru optimi selecţionatele Portugaliei şi Coreei de Sud.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tenis: Sorana Cîrstea, eliminată, în turul al treilea la Madrid

Jucătoarea română de tenis Sorana Cîrstea a fost învinsă fără drept de apel de poloneza Iga Swiatek, liderul...

Scrimă: Mălina Călugăreanu merge la JO 2024

Floretista română Mălina Călugăreanu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris, după ce a câştigat concursul desfăşurat...

Tenis: Sabalenka, de neoprit la Madrid

Jucătoarea belarusă de tenis Arina Sabalenka (2 WTA, favorită nr. 2) s-a calificat vineri în runda a treia...

Fotbal: Antrenorul Bogdan Andone (FC Botoşani), suspendat două meciuri

Antrenorul echipei FC Botoşani, Bogdan Andone, a fost suspendat două meciuri de Comisia de Disciplină din cadrul Federaţiei...