Oliver Bierhoff părăseşte postul de manager al selecţionatei Germaniei, după fiasco-ul de la Cupa Mondială

Data:

Fostul internaţional german Oliver Bierhoff a decis să renunţe la postul de manager al selecţionatei Germaniei după fiasco-ul de la Cupa Mondială 2022 şi cu 18 luni înaintea EURO de pe teren propriu, reziliindu-şi contractul care era valabil până în 2024, a anunţat seara Federaţia germană de fotbal (DFB), citată de AFP și Agerpres.

„Oliver Bierhoff şi DFB s-au pus de acord astăzi (luni) pentru rezilierea contractul său, valabil până în 2024”, a explicat Federaţia într-un comunicat difuzat la mai puţin o săptămână după eliminarea Mannschaft în prima fază a CM 2022.

„Fotbalul face parte din viaţa mea şi va continua să mă însoţească. A fost o onoare că am putut lucra pentru fotbalul german atât de mult timp. Astfel, eliberez drumul către noi direcţii”, a precizat Bierhoff, citat în comunicatul DFB.

După o eliminare neaşteptată în primul tur al Cupei Mondiale 2018 din Rusia, când era deţinătoarea titlului, Germania a fost eliminată în aceeaşi etapă a competiţiei din Qatar, după o înfrângere în faţa Japoniei (1-2), o remiză cu Spania (1-1) şi o victorie cu Costa Rica (4-2).

În urma acestei noi dezamăgiri, preşedintele DFB, Bernd Neuendorf, a refuzat să le dea un cec în alb lui Oliver Bierhoff şi selecţionerului Hansi Flick, cerându-le o analiză a eşecurilor începând din 2018. Bierhoff este astfel primul care plăteşte pentru această deziluzie.

Germania, obişnuită în trecută cu fazele superioare ale marilor competiţii, rămâne astfel cu trei eşecuri răsunătoare, nereuşind să atingă de trei ori la rând sferturile de finală la un turneu major, o premieră în istoria sa.

Peste 18 luni, în vara lui 2024, Germania va găzdui Campionatul European, cu scopul de a recâştiga un loc în elita continentală.

Oliver Bierhoff a făcut parte din staff-ul Germaniei începând din 2004, în diferite roluri, lucrând alături de Juergen Klinsmann (2004-2006), Joachim Loew (2006-2021) şi Hansi Flick (2021-2022).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...