Conducătorul echipei Ferrari, Mattia Binotto, şi-a prezentat demisia

Data:

Conducătorul scuderiei Ferrari, Mattia Binotto, şi-a prezentat demisia, a anunţat echipa italiană de Formula 1 într-un comunicat, informează EFE, citată de Agerpres.

„Ferrari anunţă că a acceptat demisia lui Mattia Binotto, care pe 31 decembrie îşi va părăsi funcţia de Team Principal al echipei”, a scris Ferrari într-un comunicat.

„Cu regretul pe care îl implică acest lucru, am decis să închei colaborarea mea cu Ferrari. Părăsesc o companie pe care o iubesc, din care fac parte de 28 de ani, cu seninătatea care vine din convingerea că am făcut tot posibilul pentru atingerea obiectivelor stabilite”, a precizat Binotto, citat în comunicatul respectiv.

Oficialul italian, în vârstă de 53 de ani, care se afla la conducerea grupării „căluţului cabrat” din sezonul 2019, plăteşte cu scaunul său pentru eşecul său de a recuceri titlul mondial, deşi a beneficiat de maşină mult îmbunătăţită în sezonul 2022.

Relaţia dintre Binotto şi Ferrari a fost ruptă total de câteva zile, dar anunţul a fost amânat pentru că ambele părţi negociau clauzele pentru a pune capăt uniunii lor contractuale, care se încheie de comun acord, adaugă EFE.

Ferrari nu a comunicat pentru moment cine va fi succesorul lui Mattia Binotto, însă mass-media avansează numele francezului Frederic Vrasseur, actualul team manager al echipei Alfa Romeo.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Iga Swiatek, calificare fara emotii în sferturi la Madrid (WTA)

Poloneza Iga Swiatek, numărul unu mondial al tenisului feminin, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului...

FIFA şi UEFA ameninţă Spania cu sancţiuni după ce RFEF a fost plasată sub tutela guvernului

Cotidianul AS a dezvăluit luni că FIFA şi UEFA au lansat un ultimatum către guvernul spaniol, condus de...

Tenis: Tunisianca Ons Jabeur, calificată în sferturi la Madrid (WTA)

Tunisianca Ons Jabeur, cap de serie numărul opt, s-a calificat luni în sferturile de finală ale turneului de...

Fotbal: Rubiales neagă existenţa unor nereguli în contractul Supercupei Spaniei din Arabia Saudită

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei spaniole de fotbal (RFEF), a negat, luni, că ar fi plătit comisioane...