Premier League: Everton – Newcastle, întrerupt de un ecologist care s-a legat de bara unei porţi

Data:

Un militant ecologist s-a legat de bara unei porţi, joi seară, întrerupând meciul dintre echipele Everton şi Newcastle United, disputat pe stadionul Goodison Park din Liverpool şi încheiat cu victoria la limită a gazdelor, scor 1-0, informează AFP, potrivit Agerpres.

Grupul de activişti „Just Stop Oil”, care militează pentru oprirea exploatării combustibililor fosili în Marea Britanie, a revendicat responsabilitatea acţiunii, într-un comunicat de presă.

Militantul, care s-a legat de o bară cu ajutorul unui colier de plastic în jurul gâtului, a întrerupt partida în repriza secundă, pentru şapte minute, timp în care o echipă de securitate a intervenit cu un cleşte şi a reuşit să-l evacueze pe protestatar.

O tentativă similară a fost dejucată de stewarzi în meciul câştigat miercuri de Liverpool în faţa formaţiei Arsenal Londra.

Clubul Newcastle este deţinut în proporţie de 80% de fondul suveran al Arabiei Saudite, unul dintre cei mai mari exportatori de petrol din lume.

Everton, aflată pe locul 17 în Premier League, a obţinut joi o victorie preţioasă în lupta pentru salvarea de la retrogradare, în faţa lui Newcastle, ocupanta locului 14 în clasament.

„Caramelele” au marcat golul victoriei în minutul 90+9 al acestui meci, contând pentru etapa a 20-a din Premier League, prin nigerianul Alex Iwobi. Gazdele au evoluat în zece jucători din minutul 83, după eliminarea brazilianului Allan.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal – Olanda: Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul a anunţat că nu va mai conta pe el după transferul în Arabia Saudită

Steven Bergwijn a reacţionat după ce selecţionerul Ronald Koeman a anunţat că el nu va mai juca la...

Mikel Oyarzabal, accidentat la gleznă, indisponibil pentru meciul Spaniei împotriva Elveţiei

Atacantul Mikel Oyarzabal a suferit o entorsă la glezna stângă în timpul meciului de joi cu Serbia, din...

Mijlocaşul belgian Kevin De Bruyne a criticat UEFA şi FIFA pentru calendarul încărcat

Mijlocaşul Kevin De Bruyne, vedeta belgiană a echipei engleze de fotbal Manchester City, a criticat UEFA şi FIFA...

Dinamo a transferat doi jucători nigerieni pe care i-a împrumutat la AFC Câmpulung Muscel

Clubul de fotbal Dinamo Bucureşti a anunţat, marţi, pe pagina oficială de Facebook, transferul a doi jucători nigerieni...