Atletism: „Trei zile de coşmar” pentru ucraineanca Iaroslava Mahucih, înainte de sosirea la Belgrad

Data:

Săritoarea în înălţime ucraineană Iaroslava Mahucih a povestit, joi, pe site-ul Federaţiei europene de atletism periplul său de „trei zile” şi „coşmarul” îndurat pentru a părăsi ţara sa, invadată de Rusia, pentru a se deplasa la Belgrad în vederea Campionatelor Mondiale în sală, informează AFP, potrivit Agerpres.

Vicecampioana mondială, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, face parte dintre cele şase atlete ucrainene prezente în Serbia. Ruşii şi belaruşii au fost excluşi de Federaţia internaţională din toate competiţiile după debutul operaţiunilor armatei ruse în Ucraina.

„După ore de panică totală, am părăsit oraşul Dnipro în urmă cu trei săptămâni, după declanşarea conflictului, şi ne-am instalat într-o mică localitate din apropiere. Nimeni nu s-a gândit să se mai antreneze pentru că eram obligaţi să petrecem zile în adăposturi”, a declarat sportiva pentru site-ul European Athletics.

„Apoi, am avut nevoie de trei zile pentru a ajunge aici, o călătorie stresantă. Sute de apeluri telefonice, numeroase schimbări de direcţie, explozii, incendii şi sirene de raid aerian. Aş vrea să cred că este doar un coşmar, dar este realitatea din ţara mea. Este realitatea războiului”, a adăugat ea.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism, Sebastian Coe, a afirmat joi că nu se aşteaptă la manifestaţii la Belgrad din partea publicului, în ciuda legăturilor strânse dintre Rusia şi Serbia şi unde numeroşi cetăţeni îl susţin deschis pe Vladimir Putin în decizia sa de a invada Ucraina.

Belgrad găzduieşte în perioada 18-20 martie Campionatele Mondiale de atletism în sală.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Parchetul spaniol cere ca Dani Alves să rămână în închisoare pentru un presupus viol

Parchetul s-a opus deciziei Tribunalului din Barcelona de punere în libertate a fotbalistului brazilian Dani Alves, considerând că...

Farul a câştigat procesul la TAS şi va putea primi licenţa pentru sezonul 2023-2024 al cupelor europene

Clubul de fotbal Farul Constanţa a câştigat procesul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne privind licenţa...

Manchester City, acuzat de peste 100 de încălcări ale regulilor financiare din Premier League

Premier League, organizatorul primei ligi engleze de fotbal, a acuzat clubul Manchester City de peste 100 de încălcări...

Lotul echipei Poli Iaşi, blocat pe aeroportul din Istanbul din cauza vremii nefavorabile

Lotul echipei Politehnica Iaşi, din Liga a 2-a, care a plecat, luni, spre Antalya (Turcia), pentru un stagiu...