Atletism: „Trei zile de coşmar” pentru ucraineanca Iaroslava Mahucih, înainte de sosirea la Belgrad

Data:

Săritoarea în înălţime ucraineană Iaroslava Mahucih a povestit, joi, pe site-ul Federaţiei europene de atletism periplul său de „trei zile” şi „coşmarul” îndurat pentru a părăsi ţara sa, invadată de Rusia, pentru a se deplasa la Belgrad în vederea Campionatelor Mondiale în sală, informează AFP, potrivit Agerpres.

Vicecampioana mondială, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, face parte dintre cele şase atlete ucrainene prezente în Serbia. Ruşii şi belaruşii au fost excluşi de Federaţia internaţională din toate competiţiile după debutul operaţiunilor armatei ruse în Ucraina.

„După ore de panică totală, am părăsit oraşul Dnipro în urmă cu trei săptămâni, după declanşarea conflictului, şi ne-am instalat într-o mică localitate din apropiere. Nimeni nu s-a gândit să se mai antreneze pentru că eram obligaţi să petrecem zile în adăposturi”, a declarat sportiva pentru site-ul European Athletics.

„Apoi, am avut nevoie de trei zile pentru a ajunge aici, o călătorie stresantă. Sute de apeluri telefonice, numeroase schimbări de direcţie, explozii, incendii şi sirene de raid aerian. Aş vrea să cred că este doar un coşmar, dar este realitatea din ţara mea. Este realitatea războiului”, a adăugat ea.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism, Sebastian Coe, a afirmat joi că nu se aşteaptă la manifestaţii la Belgrad din partea publicului, în ciuda legăturilor strânse dintre Rusia şi Serbia şi unde numeroşi cetăţeni îl susţin deschis pe Vladimir Putin în decizia sa de a invada Ucraina.

Belgrad găzduieşte în perioada 18-20 martie Campionatele Mondiale de atletism în sală.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Universitatea Craiova şi FC Voluntari s-au calificat în sferturile Cupei României

Universitatea Craiova şi FC Voluntari s-au calificat, marţi seara, în sferturile de finală ale Cupei României la fotbal,...

Înot: David Popovici, după locul 7 la ştafetă – Încercăm să ne luăm revanşa în probele individuale

Înotătorul David Popovici a declarat, marţi seara, după locul al şaptelea obţinut în finala probei masculine de ştafetă 4x50...

Federaţia internaţională de hochei impune obligativitatea protecţiilor pentru gât

Protecţia pentru gât va deveni obligatorie în toate competiţiile organizate de Federaţia internaţională de hochei pe gheaţă (IIHF),...

Handbal masculin: Minaur şi Steaua şi-au aflat adversarele din optimile EHF European Cup

CS Minaur Baia Mare şi CSA Steaua Bucureşti şi-au aflat, marţi, adversarele din optimile de finală ale competiţiei...