Atletism: „Trei zile de coşmar” pentru ucraineanca Iaroslava Mahucih, înainte de sosirea la Belgrad

Data:

Săritoarea în înălţime ucraineană Iaroslava Mahucih a povestit, joi, pe site-ul Federaţiei europene de atletism periplul său de „trei zile” şi „coşmarul” îndurat pentru a părăsi ţara sa, invadată de Rusia, pentru a se deplasa la Belgrad în vederea Campionatelor Mondiale în sală, informează AFP, potrivit Agerpres.

Vicecampioana mondială, medaliată cu bronz la Jocurile Olimpice de la Tokyo, face parte dintre cele şase atlete ucrainene prezente în Serbia. Ruşii şi belaruşii au fost excluşi de Federaţia internaţională din toate competiţiile după debutul operaţiunilor armatei ruse în Ucraina.

„După ore de panică totală, am părăsit oraşul Dnipro în urmă cu trei săptămâni, după declanşarea conflictului, şi ne-am instalat într-o mică localitate din apropiere. Nimeni nu s-a gândit să se mai antreneze pentru că eram obligaţi să petrecem zile în adăposturi”, a declarat sportiva pentru site-ul European Athletics.

„Apoi, am avut nevoie de trei zile pentru a ajunge aici, o călătorie stresantă. Sute de apeluri telefonice, numeroase schimbări de direcţie, explozii, incendii şi sirene de raid aerian. Aş vrea să cred că este doar un coşmar, dar este realitatea din ţara mea. Este realitatea războiului”, a adăugat ea.

Preşedintele Federaţiei internaţionale de atletism, Sebastian Coe, a afirmat joi că nu se aşteaptă la manifestaţii la Belgrad din partea publicului, în ciuda legăturilor strânse dintre Rusia şi Serbia şi unde numeroşi cetăţeni îl susţin deschis pe Vladimir Putin în decizia sa de a invada Ucraina.

Belgrad găzduieşte în perioada 18-20 martie Campionatele Mondiale de atletism în sală.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...