UEFA va acorda împrumuturi cluburilor afectate de pandemie

Data:

Uniunea europeană de fotbal (UEFA) doreşte să vină în sprijinul cluburilor afectate de pandemia de coronavirus, printr-un proiect care prevede acordarea de împrumuturi echipelor implicate în competiţiile continentale, în următorii cinci ani, informează L’Equipe, potrivit Agerpres.

Comitetul Executiv al UEFA urmează să valideze joi noul Fair Play financiar, mai puţin restrictiv, fiind aşteptat să aprobe şi un dispozitiv suplimentar la care organismul european lucrează de câteva săptămâni, pentru a ajuta cluburile să-şi revină din criza financiară provocată de Covid-19.

Astfel, UEFA va strânge între 2,5 şi 4 miliarde de euro, bani pe care îi va distribui apoi cluburilor implicate în competiţiile sale, în următorii cinci ani. Pentru aceasta, forul fotbalistic european a mandatat banca City Bank, conform informaţiilor publicaţiei franceze. Obiectivul acestui dispozitiv este de a împrumuta bani cluburilor, cu dobânzi foarte avantajoase, garantate cu drepturile TV. Dacă un club nu îi va rambursa datoria, UEFA ar putea deduce banii respectivi din sumele pe care le plăteşte acestuia în urma participării în cupele europene.

Condiţiile de eligibilitate ale pretendenţilor nu au fost încă precizate, însă prezenţa regulată a unei echipe în competiţiile continentale va fi probabil una dintre ele. Chiar dacă suma mai trebuie să fie discutată, un club ar putea primi maximum 100 sau 120 de milioane de euro.

Uniunea europeană de fotbal, care speră să lanseze acest proiect în vara lui 2022, nu va face profit în urma acestei operaţiuni, adaugă L’Equipe.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Jamal Musiala, Ivan Schranz şi Georges Mikautadze au câte două goluri la EURO 2024

Jamal Musiala, Ivan Schranz şi Georges Mikautadze au câte două goluri după primele 24 partide de la Campionatul...

Tenis: ‘Rafael Nadal, cel mai bun jucător din toate timpurile pe zgură’, spune Boris Becker

Fostul mare jucător german de tenis Boris Becker, câştigător a şase turnee de Mare Şlem, l-a descris, sâmbătă,...

Auto: Simone Tempestini, lider în Raliul Clujului

Simone Tempestini, campionul naţional en titre, este lider în Raliul Clujului, etapa a patra a Campionatului Naţional de...

EURO 2024: Nicolae Stanciu – Aşteptăm meciul cu Slovacia pentru a rezolva calificarea acolo

Căpitanul echipei naţionale a României, Nicolae Stanciu, a declarat, sâmbătă seara, după înfrângerea cu Belgia, scor 2-0, că...