Tenis: Turneele de Grand Slam prevăd o departajare de zece puncte în setul cinci

Data:

Cele patru turnee de tenis de Mare Şlem, Openul Australiei, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, au convenit să stabilească o uniformizare de zece puncte atunci când setul al cincilea ajunge la 6-6, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Consiliul de conducere al celor patru mari turnee a decis să pună punct disparităţii de criterii în fiecare din aceste turnee, pentru „a oferi o mai mare coerenţă în regulile din acest sport şi pentru a îmbunătăţi experienţa jucătorilor şi a fanilor”.

Până acum, Openul Australiei a avut un tiebreak de şapte puncte în setul cinci la 6-6, Wimbledon un tiebreak de şapte puncte la 12-12, Roland Garros o diferenţă de două ghemuri în setul cinci, iar US Open cu o departajare în tiebreak la 6-6 în setul cinci.

Această măsură va începe să fie introdusă sub formă de probă la următorul turneu de la Roland Garros, în probele de simplu, dublu, dar şi la juniori.

Conform acestei noi reguli, se va juca un tiebreak când se ajunge la 6-6 în care unul din cei doi jucători va trebui să ajungă la 10 puncte, cu o diferenţă de două puncte.

Consiliul de conducere al turneelor de Mare Şlem prevede să revizuiască această măsură pe parcursul unui an întreg, înainte de a o implementa.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

(P) Cum putem înțelege taxele de la poker

Taxa la poker, numită în engleză rake, este una dintre primele aspecte pe care trebuie să le învățați...

Fotbal: Dinamo, a cincea echipă care schimbă antrenorul în acest sezon al Superligii

Dinamo Bucureşti este doar a cincea echipă care schimbă antrenorul în acest sezon al Superligii de fotbal, după...

Agenţia Naţională pentru Sport lansează podcastul ‘Drumul către Medalii’

Agenţia Naţională pentru Sport a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, lansarea podcastului "Drumul către Medalii", o iniţiativă a vicepreşedintelui...

Handbal masculin: Victorie categorică pentru Dinamo în Bosnia, în EHF European League

CS Dinamo Bucureşti a învins categoric echipa bosniacă RK Izvidac, cu scorul de 40-24 (17-11), marţi seara, în...