Tenis: Turneele de Grand Slam prevăd o departajare de zece puncte în setul cinci

Data:

Cele patru turnee de tenis de Mare Şlem, Openul Australiei, Roland Garros, Wimbledon şi US Open, au convenit să stabilească o uniformizare de zece puncte atunci când setul al cincilea ajunge la 6-6, informează agenţia EFE, potrivit Agerpres.

Consiliul de conducere al celor patru mari turnee a decis să pună punct disparităţii de criterii în fiecare din aceste turnee, pentru „a oferi o mai mare coerenţă în regulile din acest sport şi pentru a îmbunătăţi experienţa jucătorilor şi a fanilor”.

Până acum, Openul Australiei a avut un tiebreak de şapte puncte în setul cinci la 6-6, Wimbledon un tiebreak de şapte puncte la 12-12, Roland Garros o diferenţă de două ghemuri în setul cinci, iar US Open cu o departajare în tiebreak la 6-6 în setul cinci.

Această măsură va începe să fie introdusă sub formă de probă la următorul turneu de la Roland Garros, în probele de simplu, dublu, dar şi la juniori.

Conform acestei noi reguli, se va juca un tiebreak când se ajunge la 6-6 în care unul din cei doi jucători va trebui să ajungă la 10 puncte, cu o diferenţă de două puncte.

Consiliul de conducere al turneelor de Mare Şlem prevede să revizuiască această măsură pe parcursul unui an întreg, înainte de a o implementa.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...