Tenis: România va avea cel puţin patru jucătoare pe tabloul de simplu la Transylvania Open (WTA)

Data:

România va avea cel puţin patru jucătoare pe tabloul principal de simplu al turneului de tenis Transylvania Open (WTA 250), care va avea loc săptămâna viitoare, după ce Jaqueline Cristian a urcat pe tabloul principal în urma unei retrageri, iar Gabriela Ruse şi Anca Todoni au primit wild card-uri din partea organizatorilor, potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Ana Bogdan (66 WTA) era singura româncă sigură de prezenţa pe tabloul principal, datorită clasamentului, dar ei i s-au alăturat Jaqueline Cristian (89 WTA), Gabriela Ruse (146 WTA), finalista a ediţiei anterioare a turneului, şi Anca Todoni (235 WTA). Jaqueline Cristian a beneficiat de retragerea rusoaicei Ana Kalinskaia.

Transylvania Open, desemnat cel mai bun turneu de tenis din lume la categoria WTA 250 pentru doi ani consecutiv, va avea loc la Cluj-Napoca, în 3-11 februarie.

Turneul din Cluj-Napoca are alocate patru wild card-uri pentru tabloul principal de simplu şi patru pentru calificări. Acestea din urmă au fost acordate jucătoarelor Miriam Bulgaru (195 WTA), Andreea Mitu (220 WTA), Mara Gae (1.080 WTA) şi Briana Szabo (922 WTA).

La dublu, un wild card va merge către echipa formată din Jaqueline Cristian şi Andreea Mitu, cel de-al doilea va fi comunicat înainte de turneu, organizatorii fiind obligaţi de regulamentul WTA să păstreze un wild card pentru jucătoare de dublu din top 30.

„Transylvania Open este un turneu extrem de valoros pentru tenisul românesc şi pentru jucătoarele din România care au şansa să joace acasă şi să câştige puncte în timp ce se bucură de energia minunată a publicului. Fanii tenisului din România ne-au arătat şi ei, în special la ultima ediţie, cât de important este să avem pe teren jucătoare din ţară. A fost extraordinar să vedem câtă susţinere şi emoţie au trăit împreună, în BTarena, Gabriela Ruse şi toţi fanii ei care au venit la meci. Bineînţeles că wild card-urile care ne-au revenit au mers către jucătoarele noastre şi ne bucurăm că anul acesta le avem din nou pe tablou pe Ana Bogdan, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse, şi îi urăm bun venit Ancăi Todoni, o jucătoare tânără, de perspectivă”, a declarat directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.

”Turneul are patru wild card-uri pentru tabloul principal, două care se pot acorda direct şi două care trebuie reţinute pentru jucătoare din top 30 care se pot decide să participe ‘last minute’. Dacă nu sunt solicitări, atunci, potrivit regulamentului oficial, unul va merge la prima jucătoare din calificări, iar al patrulea, către o altă jucătoare din România aleasă de noi. În acest moment, Miriam Bulgaru ar putea beneficia de al treilea wild card. Pentru noi ar fi o bucurie enormă, mai ales după prestaţia ei bună de la ultima ediţie, însă rămâne de văzut”, a precizat Ciorcilă.

Cea de-a patra ediţie a turneului de tenis din Cluj-Napoca va avea loc în sala polivalentă BT Arena din Cluj-Napoca. Meciurile se vor juca indoor, pe hard, pe cele două terenuri de tenis care vor fi amenajate. În total, 32 de jucătoare vor concura la simplu ţi 16 echipe la dublu, pentru 250 de puncte WTA şi premii în valoare de 267.082 dolari. În plus, tabloul de calificări va avea 24 de jucătoare.

Turneul din 2023 a avut loc în perioada 16-22 octombrie şi a fost câştigat la simplu de Tamara Korpatsch. Tânăra jucătoare germană a obţinut la Cluj primul titlu WTA 250 din carieră, după o finală jucată cu Gabriela Ruse. Campioane la dublu au fost Jodie Burrage şi Jil Teichmann, după finala disputată cu Leolia Jeanjean şi Valeria Strahova.
AGERPRES

Distribuie:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Dragoș Bolbose, noul vicepreședinte al FR Judo. Marius Vizer ia bătaie din nou de la Cozmin Gușă!

"Astăzi s-au organizat alegeri pentru funcția de vicepreședinte la Federația Română de Judo, fiind convocată Adunarea Generală Ordinară...

Covaliu (COSR): Vrem un wild-card pentru Simona Halep la JO de la Paris

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat, joi, că instituţia pe care o conduce...

Hochei pe gheaţă: Corona Braşov, campioană în Erste Liga

Corona Braşov a câştigat în premieră competiţia regională de hochei pe gheaţă Erste Liga, după ce a învins...

Volei feminin: CSO Voluntari, în finala campionatului pentru prima oară

CSO Voluntari 2005 s-a calificat în premieră în finala Diviziei A1 la volei feminin, după ce a învins-o...