Tenis: A da sau nu mâna cu adversarul este ”o decizie personală”, au afirmat organizatorii de la Wimbledon

Data:

Organizatorii turneului de tenis de la Wimbledon au afirmat luni că decizia unui jucător de a da sau nu mâna cu adversarul este una „personală”, la o zi după criticile aduse de belarusa Victoria Azarenka, huiduită de public la finalul meciului pierdut de ea în faţa ucrainencei Elina Svitolina, relatează AFP, scrie Agerpres.

„Din punct de vedere istoric în tenis, decizia cu privire la felul în care un jucător reacţionează la sfârşitul unui meci este o decizie personală şi nu vrem să începem să impunem o obligaţie”, a declarat directoarea turneului londonez de Mare Şlem, Sally Bolton.

După cum a devenit obişnuit, Svitolina nu a dat mâna cu Azarenka după victoria cu 2-6, 6-4, 7-6 (11/9) în optimile de finală, în semn de protest faţă de invadarea Ucrainei de către Rusia în februarie 2022.

Belarusa a răspuns ridicând mâna în direcţia adversarei, ceea ce a părut un gest de respect, dar a părăsit terenul huiduită de o parte a publicului.

Dubla campioană la Australian Open a declarat după meci că acest tratament „nu a fost corect”. Ea a spus că este posibil ca publicul să fi băut în timpul zilei prea mult Pimm’s, băutura alcoolizată tradiţională a turneului.

„Nu am făcut nimic rău, dar nu pot să controlez publicul. Nu sunt sigur că multă lume a înţeles ce se întâmpla”, a adăugat ea.

„E păcat dacă la sfârşit lumea se concentrează doar pe strângerile de mână sau pe huiduielile unui public cam beat”, a mai spus Azarenka.

Svitolina şi compatrioatele sale au refuzat şi la Roland Garros să dea mâna cu jucătoarele din Rusia şi Belarus, ceea ce a făcut ca uneori să fie huiduite.

Duminică, ea a spus că huiduielile ar putea înceta dacă autorităţile tenisului ar publica o declaraţie în care să explice poziţia jucătorilor ucraineni.

„Nu ştiu dacă asta e clar pentru oameni, dacă unii nu ştiu cu adevărat ce se întâmplă”, a spus ea.

Cinci jucători din Rusia sau Belarus, un aliat apropiat al Moscovei, ar putea participa la sferturile de finală ale turneului londonez, sportivii din aceste ţări fiind excluşi de la ediţia de anul trecut. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...