Studiu: Argentina – Franţa, cea mai probabilă finală la CM 2022

Data:

Cea mai probabilă finală a Cupei Mondiale de fotbal din Qatar (20 noiembrie – 18 decembrie 2022) este între Argentina şi Franţa, cu posibilitatea ca actuala campioană a lumii să-şi păstreze titlul, conform unui studiu realizat de banca braziliană de investiţii XP, care a folosit modele matematice de analizare a datelor, informează EFE, citată de Agerpres.

Însă, deşi se va confrunta probabil cu mai multe dificultăţi pentru a ajunge la meciul decisiv, selecţionata Braziliei este cea care are cele mai mari posibilităţi de a cuceri trofeul, în cazul în care se va califica în finală, potrivit acestui model.

Studiul XP arată că Olanda, cu 18,8% posibilităţi, Argentina (18,4%), Franţa (17,4%), Belgia (16,7%), Anglia (15,7%), Brazilia (15,4%), Spania (14,2%) şi Danemarca (11,1%), în această ordine, sunt primele opt echipe cu cele mai multe şanse de a ajunge în finală.

Însă simularea indică faptul că, în cazul în care ajung în finală, selecţionatele cu cele mai multe posibilităţi de a cuceri titlul sunt Brazilia (63%), Argentina (61%), Spania (59%), Olanda (56,7%), Belgia (51,2%), Franţa (48,7%), Danemarca (48,2%), Germania (47,1%) şi Anglia (46,1%).

Raportul adaugă că simulările au indicat că finala între Franţa şi Argentina este cea mai probabilă, cu 55% şanse, iar Franţa va câştiga titlul, în acest scenariu.

De asemenea, în ciuda faptului că ţara gazdă a acces tradiţional până în optimile de finală la ediţiile anterioare, cu excepţia Africii de Sud în 2010, echipa Qatarului, cu 19,5%, va avea dificultăţi pentru a trece de faza grupelor la Mondialul din acest an.

O altă concluzie este că Argentina, Belgia, Brazilia, Spania, Franţa, Olanda şi Portugalia se vor califica probabil fără mari probleme în optimi.

Conform XP, modelul matematic a ţinut cont de diferite variabile, în special de caracteristicile fiecărei echipe, poziţiile lor în diferite clasamente mondiale – între care şi cel al FIFA -, performanţele în meciurile recente, rezultatele lor istorice în meciurile directe şi posibilele dueluri în funcţie de poziţiile lor în grupe.

S-a ţinut, totodată, cont de statistici precum posesie, goluri, pase decisive, şuturi pe poartă şi lovituri de colţ, la meciurile recente.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...