Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, e în favoarea înscrierii a 26 de jucători pentru CM Qatar

Data:

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, şi-a exprimat sprijinul pentru extinderea numărului de jucători înscrişi la Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar de la 23 la 26, informează AFP, potrivit Agerpres.

”Cred în ceea ce spun şi alţi antrenori, anume dacă un lot va fi mai numeros se vor putea face mai multe schimbări. Cred că important este ca toţi cei 26 de jucători din lot să fie mereu apţi de joc astfel încât să poată fi introduşi oricând pe teren dacă va fi nevoie”, a arătat Southgate.

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) studiază posibilitatea creşterii numărului de jucători pentru echipele care dispută Cupa Mondială de la 23 la 26, din cauza temperaturilor ridicate pe care jucătorii vor fi nevoiţi să le suporte în Qatar şi din cauza unei posibile incidenţe a cazurilor de Covid-19.

Şi selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Adenor Leonardo Bachi „Tite”, s-a poziţionat „total în favoarea” extinderii numărului de jucători înscrişi la Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar.

„Sincer, da mi-ar plăcea, pentru că ar deschide posibilitatea de a avea jucători specifici şi versatili şi îţi oferă o gamă mai mare de schimbări, precum şi cele cinci schimbări confirmate, pe care le consider ca având o mare influenţă asupra echipei”, a declarat Tite. „Văd asta extrem de încurajator şi dacă ar trebui să dau un vot din punct de vedere tehnic, sunt total de acord”, a adăugat selecţionerul.

Anglia, vicecampioana europeană, face parte din Grupa B la turneul final al CM 2022 din Qatar alături de Iran, SUA şi viitoarea câştigătoare a play-off-ului european (Ţara Galilor – Ucraina/Scoţia).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...