Selecţionerul Angliei, Gareth Southgate, e în favoarea înscrierii a 26 de jucători pentru CM Qatar

Data:

Selecţionerul naţionalei de fotbal a Angliei, Gareth Southgate, şi-a exprimat sprijinul pentru extinderea numărului de jucători înscrişi la Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar de la 23 la 26, informează AFP, potrivit Agerpres.

”Cred în ceea ce spun şi alţi antrenori, anume dacă un lot va fi mai numeros se vor putea face mai multe schimbări. Cred că important este ca toţi cei 26 de jucători din lot să fie mereu apţi de joc astfel încât să poată fi introduşi oricând pe teren dacă va fi nevoie”, a arătat Southgate.

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) studiază posibilitatea creşterii numărului de jucători pentru echipele care dispută Cupa Mondială de la 23 la 26, din cauza temperaturilor ridicate pe care jucătorii vor fi nevoiţi să le suporte în Qatar şi din cauza unei posibile incidenţe a cazurilor de Covid-19.

Şi selecţionerul echipei de fotbal a Braziliei, Adenor Leonardo Bachi „Tite”, s-a poziţionat „total în favoarea” extinderii numărului de jucători înscrişi la Cupa Mondială de fotbal din 2022 din Qatar.

„Sincer, da mi-ar plăcea, pentru că ar deschide posibilitatea de a avea jucători specifici şi versatili şi îţi oferă o gamă mai mare de schimbări, precum şi cele cinci schimbări confirmate, pe care le consider ca având o mare influenţă asupra echipei”, a declarat Tite. „Văd asta extrem de încurajator şi dacă ar trebui să dau un vot din punct de vedere tehnic, sunt total de acord”, a adăugat selecţionerul.

Anglia, vicecampioana europeană, face parte din Grupa B la turneul final al CM 2022 din Qatar alături de Iran, SUA şi viitoarea câştigătoare a play-off-ului european (Ţara Galilor – Ucraina/Scoţia).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European U21 va avea loc la Ateneul Român din Bucureşti

Tragerea la sorţi a grupelor turneului final ale Campionatului European U21, programat între 21 iunie şi 8 iulie...

Pirateria a provocat în ultimii trei ani daune de peste un miliard de euro în Serie A

Directorul executiv al Serie A, Luigi De Siervo, a dezvăluit că pirateria a provocat în ultimii trei ani...

Cristian Săpunaru, suspendat o etapă de Comisia de Disciplină a FRF. FC U Craiova, amendă de 52.500 de lei

Căpitanul echipei Rapid Bucureşti, Cristian Săpunaru, a fost sancţionat de Comisia de Disciplină a Federaţiei Române de Fotbal...

Echipa naţională de rugby a României va disputa în noiembrie meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa

Echipa naţională de rugby a României va disputa trei meciuri test cu Chile, Uruguay şi Samoa în luna...