Rusia va trebui să joace sub drapel neutru, iar meciurile de pe teren propriu vor fi mutate (FIFA)

Data:

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va impune, duminică, Rusiei să dispute meciurile sale sub drapel neutru, iar partidele de pe teren propriu să le dispute în afara teritoriului său, ca urmare a invadării Ucrainei, informează AFP, conform Agerpres.

Imnul şi drapelul Rusiei vor fi, totodată, excluse de la competiţiile internaţionale, a adăugat FIFA, care îşi rezervă dreptul de a „lua sancţiuni suplimentare, inclusiv posibile excluderi de la competiţii”, fiind luată în discuţie chiar o posibilă excludere a Rusiei de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar din 2022, o solicitare în acest sens fiind avansată de Franţa.

Pentru a participa la competiţiile internaţionale, în special la barajele de la Cupa Mondială din 2022, programate la finele lunii martie, Rusia o va putea face sub numele „Federaţia rusă de fotbal” (RFU), a precizat instanţa condusă de Gianni Infantino.

Aceste decizii, aşteptate de lumea sportivă de mai multe zile, au fost luate „în unanimitate” de biroul Consiliului FIFA, a transmis forul internaţional.

Ele fac să planeze îndoiala asupra desfăşurării barajelor pentru Cupa Mondială, programate la sfârşitul lunii martie, întrucât Polonia, care urmează să întâlnească Rusia pe 24, a avertizat că refuză să dispute partida.

Suedia şi Cehia, care ar putea, de asemenea, întâlni Rusia câteva zile mai târziu în finala barajelor, au anunţat la rândul lor că nu vor juca aceste meciuri, conform comunicatelor federaţiilor lor.

„FIFA a luat act de aceste poziţii şi a angajat dialogul cu federaţiile vizate, cu scopul de a găsi soluţii adecvate şi acceptabile”.

Federaţia engleză a anunţat la rândul ei, în cursul serii, că va boicota toate meciurile cu Rusia într-un „viitor apropiat”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Edward Iordănescu: E nevoie obligatoriu de o reconfirmare a mea din partea federaţiei

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României, Edward Iordănescu, a declarat, într-o conferinţă de presă, după ce prima...

George Puşcaş: Trebuie să dăm continuitate jocului de astăzi

Atacantul George Puşcaş a declarat la finalul partidei cu Bosnia-Herţegovina, din Liga Naţiunilor la fotbal, scor 4-1, că...

Filip Jianu a pierdut în ultimul tur al calificărilor la Sofia

Filip Cristian Jianu a fost învins de francezul Ugo Humbert, cu 6-3, 7-6 (3), în ultima rundă a...

Novak Djokovic ar vrea să-i aibă alături pe marii săi rivali atunci când va spune adio tenisului

Novak Djokovic a afimat că şi-ar dori să-i aibă alături pe marii săi rivali în momentul în care...