Rusia va trebui să joace sub drapel neutru, iar meciurile de pe teren propriu vor fi mutate (FIFA)

Data:

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va impune, duminică, Rusiei să dispute meciurile sale sub drapel neutru, iar partidele de pe teren propriu să le dispute în afara teritoriului său, ca urmare a invadării Ucrainei, informează AFP, conform Agerpres.

Imnul şi drapelul Rusiei vor fi, totodată, excluse de la competiţiile internaţionale, a adăugat FIFA, care îşi rezervă dreptul de a „lua sancţiuni suplimentare, inclusiv posibile excluderi de la competiţii”, fiind luată în discuţie chiar o posibilă excludere a Rusiei de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar din 2022, o solicitare în acest sens fiind avansată de Franţa.

Pentru a participa la competiţiile internaţionale, în special la barajele de la Cupa Mondială din 2022, programate la finele lunii martie, Rusia o va putea face sub numele „Federaţia rusă de fotbal” (RFU), a precizat instanţa condusă de Gianni Infantino.

Aceste decizii, aşteptate de lumea sportivă de mai multe zile, au fost luate „în unanimitate” de biroul Consiliului FIFA, a transmis forul internaţional.

Ele fac să planeze îndoiala asupra desfăşurării barajelor pentru Cupa Mondială, programate la sfârşitul lunii martie, întrucât Polonia, care urmează să întâlnească Rusia pe 24, a avertizat că refuză să dispute partida.

Suedia şi Cehia, care ar putea, de asemenea, întâlni Rusia câteva zile mai târziu în finala barajelor, au anunţat la rândul lor că nu vor juca aceste meciuri, conform comunicatelor federaţiilor lor.

„FIFA a luat act de aceste poziţii şi a angajat dialogul cu federaţiile vizate, cu scopul de a găsi soluţii adecvate şi acceptabile”.

Federaţia engleză a anunţat la rândul ei, în cursul serii, că va boicota toate meciurile cu Rusia într-un „viitor apropiat”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: România, antrenament comun cu Franţa şi meciuri test cu SUA şi Canada

Echipa naţională de rugby a României va susţine un antrenament comun cu echipa Franţei, pe 22 iunie, la...

Volei feminin: România, o nouă victorie în Golden League

Naţionala feminină de volei a României a învins echipa Azerbaidjanului cu scorul de 3-0 (25-19, 25-15, 25-10), vineri,...

Tenis: Gabi Boitan, în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti

Tenismanul Gabi Adrian Boitan, al doilea favorit, s-a calificat în semifinalele turneului ITF de la Bucureşti, Ioana Cup,...

Fotbal: FC Botoşani se menţine în Superligă

FC Botoşani îşi păstrează locul în Superliga de fotbal a României, după ce a învins-o pe CS Mioveni...