Rusia va trebui să joace sub drapel neutru, iar meciurile de pe teren propriu vor fi mutate (FIFA)

Data:

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) va impune, duminică, Rusiei să dispute meciurile sale sub drapel neutru, iar partidele de pe teren propriu să le dispute în afara teritoriului său, ca urmare a invadării Ucrainei, informează AFP, conform Agerpres.

Imnul şi drapelul Rusiei vor fi, totodată, excluse de la competiţiile internaţionale, a adăugat FIFA, care îşi rezervă dreptul de a „lua sancţiuni suplimentare, inclusiv posibile excluderi de la competiţii”, fiind luată în discuţie chiar o posibilă excludere a Rusiei de la Cupa Mondială de fotbal din Qatar din 2022, o solicitare în acest sens fiind avansată de Franţa.

Pentru a participa la competiţiile internaţionale, în special la barajele de la Cupa Mondială din 2022, programate la finele lunii martie, Rusia o va putea face sub numele „Federaţia rusă de fotbal” (RFU), a precizat instanţa condusă de Gianni Infantino.

Aceste decizii, aşteptate de lumea sportivă de mai multe zile, au fost luate „în unanimitate” de biroul Consiliului FIFA, a transmis forul internaţional.

Ele fac să planeze îndoiala asupra desfăşurării barajelor pentru Cupa Mondială, programate la sfârşitul lunii martie, întrucât Polonia, care urmează să întâlnească Rusia pe 24, a avertizat că refuză să dispute partida.

Suedia şi Cehia, care ar putea, de asemenea, întâlni Rusia câteva zile mai târziu în finala barajelor, au anunţat la rândul lor că nu vor juca aceste meciuri, conform comunicatelor federaţiilor lor.

„FIFA a luat act de aceste poziţii şi a angajat dialogul cu federaţiile vizate, cu scopul de a găsi soluţii adecvate şi acceptabile”.

Federaţia engleză a anunţat la rândul ei, în cursul serii, că va boicota toate meciurile cu Rusia într-un „viitor apropiat”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Ciclism: Belgianul Julian Mertens, în comă artificială după un accident la antrenament

În urma unui accident de antrenament petrecut miercuri, ciclistul belgian Julian Mertens (Bingoal WB) a fost plasat în...

Tenis: Meci-maraton la Roland-Garros, la simplu masculin – Altmaier l-a învins pe Sinner în cinci ore şi jumătate

Germanul Daniel Altmaier, locull 79 ATP, s-a calificat, joi, în turul trei al turneului de grand slam de...

Câștigător a două etape în Turul Italiei, ciclistul sloven Jan Polanc se retrage prematur la 31 de ani cu iregularități ale ritmului cardiac

Mulți, mulți sportivi apți fizic pentru efortul competițional au decedat după începerea în decembrie 2020 a campaniei de...

Orădeanul Kiraly Balint, medaliat la Campionatul balcanic de juniori, mort la doar 22 de ani

Tânărul atlet Király Bálint, în vârstă de doar 22 de ani, a încetat din viață, după o luptă...