Rugby: Un alt arbitru englez care a oficiat la finala CM se retrage din cauza ameninţărilor şi insultelor online

Data:

Arbitrul englez Tom Foley a decis să-şi încheie cariera internaţională din cauza unui „şuvoi” de critici şi insulte online primit după ce a oficiat finala Cupei Mondiale 2023, a anunţat luni Federaţia Engleză de Rugby (RFU), scrie AFP, potrivit Agerpres.

„După ce am atins punctul culminant al arbitrajului la finala Cupei Mondiale de rugby, cred că este momentul potrivit pentru o pauză la nivel internaţional”, a spus Tom Foley într-un comunicat al RFU.

„Presiunea cu care m-am confruntat după finală, precum şi şuvoiul de critici şi insulte online, m-au asigurat că aceasta e decizia corectă pe care să o iau în această etapă a vieţii mele”, a explicat el.

În timpul finalei Cupei Mondiale din Franţa, câştigată de Africa de Sud împotriva Noii Zeelande (12-11) pe 28 octombrie, Tom Foley a oficiat ca arbitru video alături de arbitrul central Wayne Barnes, şi el victimă a hărţuirii online după întâlnire.

„Insultele pe care le-a suferit după finală (…) la fel ca ceilalţi arbitri din acest meci, sunt complet inacceptabile şi nimeni nu ar trebui tratat aşa doar pentru că îşi face treaba pentru un sport pentru care există atâta pasiune”, a spus directorul executiv al RFU, Bill Sweeney. „Vom face tot ce ne stă în putere pentru a ajuta la lupta împotriva insultelor adresate arbitrilor şi jucătorilor şi îi invităm pe toţi cei implicaţi în sportul nostru să se gândească la rolul pe care îl pot juca în apărarea valorilor rugby-ului”, a adăugat el.

Din 2016, Tom Foley a arbitrat 48 de meciuri internaţionale, inclusiv 16 în timpul Turneului celor Şase Naţiuni şi opt în timpul Cupei Mondiale din 2023.

Foley va continua să arbitreze în campionatul Angliei. AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: Messi debutează miercuri în noul sezon al MLS; Inter Miami vizează primul său titlu

Superstarul argentinian Lionel Messi debutează miercuri în noul sezon al Major League Soccer, care se anunţă unul încărcat,...

Handbal feminin: Duel Gloria Buzău – CS Rapid Bucureşti, în sferturile Cupei României

Duelul dintre SCM Gloria Buzău şi CS Rapid Bucureşti se anunţă a fi cel mai echilibrat din sferturile...

Lupte: Răzvan Pîrcălabu (FRL) – Rezultatele de la Europene au fost satisfăcătoare, ne dau speranţe pentru turneele preolimpice

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat, marţi, pentru Agerpres, că rezultatele sportivilor români la...

Kaiac-canoe: Fostul campion olimpic Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani

Fostul campion olimpic şi mondial la kaiac Vasile Dîba a decedat la vârsta de 69 de ani, informează...