Rugby: Statele Unite, pregătite să aloce 500 de milioane de dolari pentru organizarea CM din 2031 şi 2033

Data:

Statele Unite îşi propun să aloce aproximativ 500 de milioane de dolari pentru a găzdui Cupele Mondiale masculină din 2031 şi feminină din 2033 la rugby, a anunţat, joi, Jim Brown, preşedintele Comitetului american de candidatură, citat de AFP și Agerpres.

„Cheltuielile prevăzute pentru cele două evenimente sunt estimate la o jumătate de miliard de dolari, cu plus sau minus 100 de milioane”, a declarat Brown, preşedintele grupului de candidatură al USA Rugby, precizând că tratativele sunt în curs cu 28 de oraşe-gazdă potenţiale şi 31 de stadioane.

Brown a adăugat că proiectul este „susţinut la nivelul Casei Albe” şi că o scrisoare oficială adresată Federaţiei internaţionale (World Rugby) „ar urma să fie trimisă în decurs de o săptămână, afirmând totodată un angajament total din partea guvernului”, care îşi va asuma problemele administrative şi de securitate.

Proiectul prezentat de USA Rugby va fi examinat de instanţa internaţională pe data de 12 mai, dar directorul general Alan Gilpin consideră că un plan de 500 de milioane de dolari pentru ca Statele Unite să găzduiască Mondialele din 2031 şi 2033 este ”esenţial pentru creşterea sportului cu balonul oval la nivel mondial”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Real Madrid şi Barcelona vor fi adversare în semifinalele Cupei Spaniei

Real Madrid o va întâlni pe marea rivală FC Barcelona în semifinalele Cupei Spaniei, a decis tragerea la...

Papa Francisc: Dopajul este o înşelăciune care diminuează frumuseţea şi distracţia sportului

Papa Francisc a condamnat, în cursul unei audieri cu responsabili ai Federaţiei italiene de volei (FIPAV), "dopajul în...

Campbell Johnstone, primul All Black care şi-a dezvăluit homosexualitatea

Campbell Johnstone, fost pilier al All Blacks, şi-a dezvăluit homosexualitatea la televiziunea neozeelandeză, o premieră pentru selecţionata naţională...

John Tavares a disputat al 1.000-lea său meci în NHL

Hocheistul canadian John Tavares, campion olimpic în 2014, a disputat al 1.000-lea său meci în NHL, oferind două...