Rugby: Statele Unite, pregătite să aloce 500 de milioane de dolari pentru organizarea CM din 2031 şi 2033

Data:

Statele Unite îşi propun să aloce aproximativ 500 de milioane de dolari pentru a găzdui Cupele Mondiale masculină din 2031 şi feminină din 2033 la rugby, a anunţat, joi, Jim Brown, preşedintele Comitetului american de candidatură, citat de AFP și Agerpres.

„Cheltuielile prevăzute pentru cele două evenimente sunt estimate la o jumătate de miliard de dolari, cu plus sau minus 100 de milioane”, a declarat Brown, preşedintele grupului de candidatură al USA Rugby, precizând că tratativele sunt în curs cu 28 de oraşe-gazdă potenţiale şi 31 de stadioane.

Brown a adăugat că proiectul este „susţinut la nivelul Casei Albe” şi că o scrisoare oficială adresată Federaţiei internaţionale (World Rugby) „ar urma să fie trimisă în decurs de o săptămână, afirmând totodată un angajament total din partea guvernului”, care îşi va asuma problemele administrative şi de securitate.

Proiectul prezentat de USA Rugby va fi examinat de instanţa internaţională pe data de 12 mai, dar directorul general Alan Gilpin consideră că un plan de 500 de milioane de dolari pentru ca Statele Unite să găzduiască Mondialele din 2031 şi 2033 este ”esenţial pentru creşterea sportului cu balonul oval la nivel mondial”.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Sindicatele jucătorilor din Anglia şi Franţa atacă FIFA în instanţă pentru Mondialul cluburilor

Sindicatele fotbaliştilor profesionişti englezi (PFA) şi francezi (UNFP) au atacat, joi, Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) în faţa...

Desemnarea gazdei JO de iarnă din 2030, condiţionată de garanţiile publice ale statului francez

Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) a condiţionat desemnarea Alpilor francezi ca gazdă a Jocurilor Olimpice de iarnă din 2030...

Premii record de 50 de milioane de lire sterline la ediţia 2024 a turneului de la Wimbledon

Organizatorii turneului de tenis de Grand Slam de la Wimbledon (1-14 iulie) au anunţat joi premii record de...

EURO 2024: Avancronica meciului de deschidere, Germania – Scoţia

Meciul care va deschide Campionatul European de fotbal - EURO 2024 - va fi cel dintre echipa gazdă,...