Rugby: Reacția selecționerului Angliei, Eddie Jones, după ce i s-a cerut demisia

Data:

Selecţionerul naţionalei de rugby a Angliei, australianul Eddie Jones, spune că în calitate de antrenor al primei reprezentative se aştepta de la bun început să existe voci care să-i ceară demisia în cazul în care „trandafirii” nu vor obţine rezultatele scontate, scrie BBC, citat de Agerpres.

”Această chestiune face parte din munca unui antrenor. Ştiam că vor exista astfel de momente încă de când am preluat banca tehnică a unei naţionale aşa cum e Anglia. Nu ajută prea mult faptul că sunt australian. Eram conştient că presiunea va creşte în momentul în care am convenit, cu Federaţia, să pregătesc echipa pentru un nou ciclu mondial, după ce în 2019, în Japonia, am devenit vicecampioni mondiali”, a spus Eddie Jones.

El a adăugat că este „normal” ca atunci când eşti de mai mult timp selecţioner, să existe persoane care să nu dorească acest lucru şi să se exprime critic.

Anglia este sub mare presiune din cauza rezultatelor slabe de la Turneul celor Şase Naţiuni 2022.

După 4 etape (din 5), ”trandafirii” se află pe locul 3, cu 10 puncte, dar ar putea coborî în clasament având în vedere că ultima partidă o vor disputa în deplasare, la Paris, contra Franţei, liderul la zi în ierarhia competiţiei.

Englezii ar putea ajunge chiar pe penultimul loc dacă vor pierde cu Franţa, iar Ţara Galilor şi Scoţia îşi vor câştiga partidele, cu Italia, respectiv Irlanda.

În septembrie anul trecut, Eddie Jones declara că va părăsi la postul de selecţioner al echipei Angliei după Cupa Mondială de rugby din 2023, care va avea loc în Franţa.

„Este ultimul capitol pentru mine, ultimii doi ani. Aşa că nu am mai fost niciodată atât de entuziasmat în viaţa mea”, spunea el atunci.

Numit la cârma naţionalei Angliei în 2016, după campania dezastruoasă de la Mondialul din 2015, tehnicianul australian şi-a început în toamnă al şaselea său sezon ca selecţioner al XV-lui Trandafirului.

Dacă primii săi ani ca selecţioner au fost încununaţi de succes, graţie celor trei titluri cucerite în Turneul celor Şase Naţiuni, inclusiv un Mare Şlem (în 2016), precum şi a finalei disputate la Cupa Mondială din 2019 (pierdută în faţa Africii de Sud), ultimele luni s-au dovedit mai complicate.

Anglia s-a clasat pe penultimul loc în Six Nations 2021, iar Eddie Jones a primit numeroase critici înainte de a fi menţinut în funcţie de Federaţia engleză, în primăvară.

Însă selecţionerul s-a arătată încrezător înaintea următoarelor provocări, obiectivul său declarat fiind cucerirea titlului mondial în 2023.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Elisabeta Lipă, președinte FRC, despre buget: Trebuie să caut soluţii, dar asta nu înseamnă că ministrul va sta liniştit în fotoliu

Preşedinta Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, a declarat că nu îi place să se lamenteze în ceea...

Vlad Dascălu face parte din nou din echipa de mountain bike de la CS Dinamo Bucureşti

Vlad Dascălu, cel mai bun ciclist român de mountain bike, a revenit la echipa Dinamo BikeXpert Superbet, urmând...

Adrienn Dénes, de la Fulgerul Dioşod, este cea mai bună tânără jucătoare din campionatul de futsal feminin

Fotbalista Adrienn Dénes, de la Fulgerul Dioşod - singura echipă de fotbal feminin din Sălaj -, a fost...

Canotorii din lotul naţional de tineret au donat sânge la Centrul de Transfuzie Sanguină al Municipiului Bucureşti

Peste 30 de canotori din lotul naţional de tineret al României au donat sânge în cadrul campaniei "Sânge...