Rugby: Reacția selecționerului Angliei, Eddie Jones, după ce i s-a cerut demisia

Data:

Selecţionerul naţionalei de rugby a Angliei, australianul Eddie Jones, spune că în calitate de antrenor al primei reprezentative se aştepta de la bun început să existe voci care să-i ceară demisia în cazul în care „trandafirii” nu vor obţine rezultatele scontate, scrie BBC, citat de Agerpres.

”Această chestiune face parte din munca unui antrenor. Ştiam că vor exista astfel de momente încă de când am preluat banca tehnică a unei naţionale aşa cum e Anglia. Nu ajută prea mult faptul că sunt australian. Eram conştient că presiunea va creşte în momentul în care am convenit, cu Federaţia, să pregătesc echipa pentru un nou ciclu mondial, după ce în 2019, în Japonia, am devenit vicecampioni mondiali”, a spus Eddie Jones.

El a adăugat că este „normal” ca atunci când eşti de mai mult timp selecţioner, să existe persoane care să nu dorească acest lucru şi să se exprime critic.

Anglia este sub mare presiune din cauza rezultatelor slabe de la Turneul celor Şase Naţiuni 2022.

După 4 etape (din 5), ”trandafirii” se află pe locul 3, cu 10 puncte, dar ar putea coborî în clasament având în vedere că ultima partidă o vor disputa în deplasare, la Paris, contra Franţei, liderul la zi în ierarhia competiţiei.

Englezii ar putea ajunge chiar pe penultimul loc dacă vor pierde cu Franţa, iar Ţara Galilor şi Scoţia îşi vor câştiga partidele, cu Italia, respectiv Irlanda.

În septembrie anul trecut, Eddie Jones declara că va părăsi la postul de selecţioner al echipei Angliei după Cupa Mondială de rugby din 2023, care va avea loc în Franţa.

„Este ultimul capitol pentru mine, ultimii doi ani. Aşa că nu am mai fost niciodată atât de entuziasmat în viaţa mea”, spunea el atunci.

Numit la cârma naţionalei Angliei în 2016, după campania dezastruoasă de la Mondialul din 2015, tehnicianul australian şi-a început în toamnă al şaselea său sezon ca selecţioner al XV-lui Trandafirului.

Dacă primii săi ani ca selecţioner au fost încununaţi de succes, graţie celor trei titluri cucerite în Turneul celor Şase Naţiuni, inclusiv un Mare Şlem (în 2016), precum şi a finalei disputate la Cupa Mondială din 2019 (pierdută în faţa Africii de Sud), ultimele luni s-au dovedit mai complicate.

Anglia s-a clasat pe penultimul loc în Six Nations 2021, iar Eddie Jones a primit numeroase critici înainte de a fi menţinut în funcţie de Federaţia engleză, în primăvară.

Însă selecţionerul s-a arătată încrezător înaintea următoarelor provocări, obiectivul său declarat fiind cucerirea titlului mondial în 2023.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Filip Jianu a pierdut în ultimul tur al calificărilor la Sofia

Filip Cristian Jianu a fost învins de francezul Ugo Humbert, cu 6-3, 7-6 (3), în ultima rundă a...

Novak Djokovic ar vrea să-i aibă alături pe marii săi rivali atunci când va spune adio tenisului

Novak Djokovic a afimat că şi-ar dori să-i aibă alături pe marii săi rivali în momentul în care...

RogerFederer va fi prezent la Laver Cup 2023, dar nu ca jucător

Roger Federer, care s-a retras recent din circuitul profesionist de tenis, a confirmat că va participa la ediţia...

Ministerul Sportului a alocat un milion de lei pentru finalizarea bazinului olimpic de înot din Baia Mare

Ministerul Sportului a alocat suma de 1.014.000 de lei pentru finalizarea lucrărilor la Bazinul Olimpic de înot din...