Rugby: Bucur, Graure şi Nichitean, convocaţi de urgenţă la naţionala României pentru meciurile de la Cupa Mondială

Data:

Centrii Alexandru Bucur şi Mihai Graure şi mijlocaşul la deschidere Luca Nichitean au fost convocaţi de urgenţă la echipa naţională de rugby a României, ei urmând să-i înlocuiască la Cupa Mondială din Franţa pe Gabriel Pop, Taylor Gontineac şi Hinckley Vaovasa, care sunt accidentaţi, scrie Agerpres.

„În urma celor două meciuri disputate până acum, cel cu Irlanda şi cel cu Africa de Sud, în rândul echipei au apărut accidentări şi probleme medicale. Pentru a suplini indisponibilitatea unora dintre ‘stejari’ pentru următoarele două meciuri, au fost convocaţi centrii Alexandru Bucur (29 ani) de la SCM USV Timişoara şi Mihai Graure (20 de ani) de la CS Dinamo, precum şi mijlocaşul la deschidere Luca Nichitean (24 ani) de la CSM Ştiinţa Baia Mare. Ei îi vor înlocui în lot pe Gabriel Pop, Taylor Gontineac şi Hinckley Vaovasa”, a anunţat Federaţia Română de Rugby într-un comunicat de presă.

Pentru centrul Taylor Gontineac, accidentat în meciul cu Africa de Sud, competiţia mondială s-a încheiat, acesta fiind diagnosticat cu o luxaţie posterioară de umăr drept şi fractură posterioară de glenoidă.

Examenele amănunţite efectuate ieri au arătat că Vaovasa nu mai poate continua competiţia din cauza unei leziuni labrale la umărul stâng.

Şi leziunea suferită de Gabriel Pop la muşchiul oblic extern la nivelul coastei 11 va avea nevoie de o perioadă mai lungă de recuperare, motiv pentru care jucătorul va fi înlocuit.

Titulari în ambele partide disputate la Cupa Mondială, căpitanul Cristi Chirica şi Vlad Neculau sunt în plină recuperare în urma unor întinderi musculare abdominale, aceştia având şanse mari să fie apţi pentru meciul de sâmbătă, cu Scoţia. Incert, în acest moment, pentru partida cu Scoţia este Tudor Boldor, care a suferit o disjuncţie acromio-claviculară la umărul stâng.

Componenţii echipei naţionale de rugby se pregătesc în continuare la baza din Libourne, lângă Bordeaux, urmând să facă deplasarea spre Lille, pentru meciul cu Scoţia, joi, 28 septembrie.

Naţionala de rugby a României va întâlni echipa Scoţiei, sâmbătă, 30 septembrie, de la ora 22:00, pe Stade Pierre-Mauroy din Lille, în cel de-al treilea său meci de la Cupa Mondială de rugby din Franţa .

În primele două partide de la Cupa Mondială, România a pierdut cu 8-82 în faţa liderului mondial Irlanda şi cu 0-76 în faţa campioanei mondiale Africa de Sud.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...