Rugby: Africa de Sud va efectua 14 schimbări pentru meciul cu România, de la Cupa Mondială

Data:

Antrenorul reprezentativei Africii de Sud, Jacques Nienaber, a anunţat că va efectua 14 schimbări în echipa de start pentru meciul cu România, care va avea loc duminică la Bordeaux, în Cupa Mondială de rugby din Franţa, faţă de partida de debut a campioanei mondiale, câştigată cu 18-3 în faţa Scoţiei, transmite AFP, scrie Agerpres.

Polivalentul Damian Willemse, care a fost titular în meciul cu XV-le ”Ciulinului”, este singurul menţinut în echipă, de data aceasta la deschidere. Căpitanul echipei va fi talonerul Bongi Mbonambi (63 selecţii).

Între cei 14 jucători sud-africani care vor debuta la Cupa Mondială din Franţa se numără şi experimentaţii Willie Le Roux (88 selecţii) şi Duane Vermeulen (71 selecţii). De asemenea, vor fi prezenţi centrul Canan Moodie şi linia a doua Jean Kleyn, care revin după accidentări care i-au împiedicat să joace în meciul de debut al selecţionatei Springboks la CM 2023.

Pilierul Vincent Koch nu a mai fost titularizat în echipa Africii de Sud din partida cu Canada, de la CM 2019.

Pe banca de rezerve vor fi patru jucători care au cel puţin 50 de selecţii: Steven Kitshoff (77), Trevor Nyakane (63), Faf De Klerk (50), Jesse Kriel (63).

”Această echipă cuprinde mai mulţi câştigători ai Cupei Mondiale şi unii dintre cei mai buni tineri talentaţi ai ţării şi suntem nerăbdători să vedem ce pot face”, a declarat Nienaber. ”Gestionarea jucătorilor este vitală. E important ca echipa noastră să rămână concentrată şi în formă pe tot parcursul competiţiei”, a mai spus antrenorul.

Singura problemă din lotul campioanei mondiale este accidentarea mijlocaşului la grămadă Malcolm Marx, la antrenamentul de miercuri, care nu figura în planurile pentru meciul cu ”stejarii”, dar a cărui disponibilitate pentru restul turneului este pusă sub semnul întrebării.

Sud-africanii îl aveau deja indisponibil în linia a doua pe Eben Etzebeth, accidentat la umăr în meciul cu Scoţia, perioada sa de absenţă fiind estimată la 7-10 zile.

Ultimul antrenament al campioanei mondiale dinaintea partidei cu România va avea loc joi, la Toulon. Meciul cu România se va juca duminică, la Bordeaux. România a fost surclasată de Irlanda cu 82-8 în meciul său de debut în competiţie.

XV-le de start al Africii de Sud pentru meciul cu ”stejarii”: 15. Willie le Roux, 14. Grant Williams, 13. Canan Moodie, 12. Andre Esterhuizen, 11. Makazole Mapimpi, 10. Damian Willemse, 9. Cobus Reinach, 8. Duane Vermeulen, 7. Kwagga Smith, 6. Marco van Staden, 5. Marvin Orie, 4. Jean Kleyn, 3. Vincent Koch, 2. Bongi Mbonambi, 1. Ox Nche.

Rezerve: 16. Deon Fourie, 17. Steven Kitshoff, 18. Trevor Nyakane, 19. RG Snyman, 20. Jasper Wiese, 21. Jaden Hendrikse, 22. Faf de Klerk, 23. Jesse Kriel.
AGERPRES 

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fostul ministru Eduard Novak urează succes românilor care vor participa la Jocurile Olimpice şi Paralimpice

Eduard Novak, fostul ministru al Tineretului şi Sportului, a urat succes tuturor sportivilor români calificaţi la Jocurile Olimpice...

Burleanu (FRF) – Vrem să numim cel mai bun selecţioner cât mai repede posibil

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat, marţi, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al FRF, că...

FRF amână 2 meciuri ale Corvinului Hunedoara pentru a-şi schimba forma juridică şi a putea promova

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi amânarea primelor două meciuri...

Palestina a cerut Comitetului Internaţional Olimpic excluderea Israelului de la JO 2024

Comitetul Olimpic Palestinian a contactat luni Comitetul Internaţional Olimpic (CIO) pentru a solicita excluderea sportivilor israelieni care se...