România, locul 4 la snowboard la Festivalul Olimpic al Tineretului European 2023

Data:

Echipa de snowboard a României a reușit o performanță extraordinară în a cincea zi a Festivalului Olimpic al Tineretului European (FOTE) Friuli Venezia Giulia 2023. Sportiva Kata Mandel, antrenată de Kinda Géza, a concurat în Finala Mare a probei de Snowboard cross (SBX) feminin și s-a clasat pe locul 4, după reprezentantele Franței și Cehiei, anunță Federația Română de Schi Biatlon.

Potrivit comunicatului emis de Federație, Kata Mandel a obținut cel mai bun rezultat de până acum al reprezentanților României la FOTE Friuli Veneția Giulia 2023. De asemenea, aceasta este cea mai bună clasare a unui sportiv român în probele de snowboard din istoria Festivalului Olimpic European, edițiile de iarnă.

Până acum, cel mai bun rezultat românesc la snowboard în cadrul FOTE fusese înregistrat de Matyas Iszlay, care, în 2017, s-a clasat pe locul 6 în proba masculină de snowboard cross (SBX).

Kata Mandel și Ștefan Lazăr vor concura azi în proba de ștafetă mixtă din cadrul FOTE Friuli Veneția Giulia 2023.

Rezultate foarte bune, în special în raport cu timpul de pregătire, a obținut și biatlonistul Horia Nicolae Urs. În proba de 7.5km Masculin, el s-a clasat pe locul 26 (timp: 23:04.8) din 69 de sportivi care au pornit de la start. În proba de 12.5km Individual Masculin, Horia Nicolae Urs s-a clasat pe locul 33 (timp: 41:48.1) dintr-un total de 69 de sportivi.

„Este extraordinar rezultatul obținut de Kata Mandel! Să ajungi în Finala Mare unde te lupți cu cei mai buni și să fii la un pas de medalie este lăudabil! Mă bucură enorm faptul că un sportiv al Federației Române de Schi-Biatlon a obținut cel mai bun rezultat al delegaţiei României la FOTE 2023! Felicitări, Kata Mandel, dar și antrenorului Kinda Geza pentru această performanță!”, declară Puiu Gaspar, secretar general al Federației Române de Schi-Biatlon.

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Rugby: Naţionala României va disputa un meci test cu SUA la Bucureşti

Echipa naţională de rugby a României va disputa o partidă test cu selecţionata Statelor Unite ale Americii pe...

Adunarea Generală a Federaţiei Române de Fotbal va avea loc la data de 26 aprilie

Comitetul Executiv al Federaţiei Române de Fotbal a stabilit în şedinţa sa de miercuri organizarea Adunării Generale Ordinare...

Fotbal: România, învinsă fără drept de apel de Norvegia, cu 4-0, în turul de elită al Europeanului Under-19

Selecţionata României a fost învinsă fără drept de apel de echipa Norvegiei, cu scorul de 4-0 (3-0), miercuri,...

Tenis: Djokovic ‘nu are regrete’ că a ratat turneele din Statele Unite, în absenţa vaccinului anti-Covid

Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul doi mondial, a afirmat că nu are regrete în legătură cu faptul că...