Răzvan Pîrcălabu, (FRL): Mă bucură enorm constanţa în rezultate a Andreei Ana

Data:

Preşedintele Federaţiei Române de Lupte (FRL), Răzvan Pîrcălabu, a declarat pentru Agerpres, că se bucură enorm pentru constanţa în rezultate a Andreei Ana, ea ajungând la al treilea titlu consecutiv în trei competiţii majore după medalia de aur de la Campionatele Europene de lupte de la Budapesta, potrivit Agerpres.

„Sincer să fiu, rezultatele delegaţiei noastre la aceste Europene au fost în aşteptările mele normale, ca să spun aşa. Întotdeauna ne dorim aur şi cât mai multe locuri pe podium. Dar eu consider că o normalitate ar fi să avem la fiecare dintre cele trei stiluri minimum două medalii la fiecare competiţie. Cam aici ar trebui să ajungem noi cu performanţele. Mă bucură însă extraordinar de mult aurul Andreei Ana. Dar mai înainte de toate continuitatea performanţelor ei. Ea a dovedit şi dovedeşte în continuare că titlul mondial U23 câştigat în toamna anului trecut nu a fost o întâmplare. Apoi a câştigat de o manieră categorică titlul european U23 acum trei săptămâni la Plovdiv, la o diferenţă mare de puncte de adversare. Şi acum a reconfirmat la Budapesta şi a reuşit să aducă României prima medalie de aur pentru luptele feminine. Şi asta mă bucură enorm, constanţa ei în rezultate. Are trei medalii de aur consecutive la trei competiţii foarte mari şi asta înseamnă foarte mult pentru luptele româneşti. Înseamnă stabilitate, lucru pe care ni l-am dorit dintotdeauna. Să nu mai stăm cu emoţii, să avem sportivi valoroşi cu care să mergem la medalii”, a afirmat preşedintele.

Acesta a apreciat de asemenea parcursul lui Nicu Ojog, medaliat cu argint, precum şi revenirea Alinei Vuc în rândul medaliaţilor.

„Să reuşeşti să învingi în tururile preliminare campioni mondiali, aşa cum a reuşit Nicu Ojog, e ceva deosebit. Avem o echipă sudată la greco-romane, majoritatea sunt copii, cu excepţia lui Alin Alexuc, aflat la apogeul carierei. La greco-romane trebuie să-l remarcăm şi pe Denis Mihai, care are doar 19 ani şi la prima participare la Campionatele Europene a ocupat un loc 5… deci avem copii talentaţi care asigură schimbul de generaţii. Iar pentru mine, bronzul de acum al Alinei Vuc face cât un aur. Pentru că ea a avut ultimii doi ani mai greoi, mai neinspiraţi. După Campionatele Mondiale din Kazahstan unde a luat argintul şi s-a calificat la Jocurile Olimpice, iată că acum reintră în circuitul medaliaţilor. Şi am văzut în ochii ei o altă încredere, sunt ferm convins că ea îşi va reveni şi ne va aduce multe bucurii la competiţiile viitoare”, a adăugat el.

În opinia preşedintelui FRL, Kriszta Incze poate mult mai mult decât medalia de bronz câştigată la Budapesta.

„Kriszta Incze poate mult mai mult decât acest bronz. Dar se blochează, nu ştiu, parcă îi e teamă că va fi campioană. Face nişte meciuri absolut fabuloase cu adversare foarte puternice, iar apoi pierde cu 1-2 sau 0-1 pentru noncombat, pentru că nu se luptă, cu nişte adversare pe care ar putea să le învingă foarte uşor. Dar antrenorii ştiu ce au de făcut în privinţa ei, vor lucra mai mult la capitolul acesta. Însă la fete la Budapesta am pierdut încă două medalii de bronz la egalitate, pentru că şi Cătălina Axente şi Alexandra Anghel au pierdut la egalitate deoarece adversarele lor au reuşit ultimele acţiuni. Deci suntem acolo şi asta contează enorm. Pentru că locul 5 azi poate fi mâine aur cu mai multă muncă şi atenţie”, a menţionat Pîrcălabu.

Chiar dacă la lupte libere România nu a reuşit să câştige nicio medalie la Europene, Răzvan Pîrcălabu are încredere că noul antrenorul al lotului naţional de lupte libere, rusul Iusup Abdusalamov, va obţine rezultatele aşteptate. „La lupte libere trebuie să avem răbdare pentru noul antrenor venit la începutul anului din Rusia este foarte bun. Dar trebuie să-l lăsăm să lucreze, să-şi intre în mână cum s-ar spune”, a explicat Pîrcălabu.

România a încheiat cu patru medalii la Europenele de la Budapesta, aurul câştigat de Andreea Beatrice Ana (cat. 55 kg), argintul cucerit de Nicu Samuel Ojog (cat. 87 kg, greco-romane) şi cele două medalii de bronz, obţinute de Alina Vuc (cat. 50 kg) şi Kriszta Incze (cat. 65 kg).

Alţi cinci luptători români s-au clasat pe locul 5 după ce au pierdut meciurile pentru medaliile de bronz: Zurab Kapraev (cat. 74 kg, libere), Cătălina Axente (cat. 76 kg), Alexandra Nicoleta Anghel (cat. 72 kg), Denis Florin Mihai (cat. 55 kg, greco-romane) şi Răzvan Arnăut (cat. 60 kg, greco-romane).

Sursa: Agerpres

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Selecao, criticată dur de presa braziliană după înfrângerea din preliminariile CM 2026

Naţionala de fotbal a Braziliei, selecţionerul Dorival Junior şi Vinicius, atacantul lui Real Madrid, au fost criticaţi dur...

Selecţionerul Pochettino poate induce spiritul de luptă naţionalei SUA, spune vedeta Christian Pulisic

Noul selecţioner al naţionalei de fotbal a Statelor Unite, Mauricio Pochettino, poate insufla spiritul de luptă componenţilor primei...

Atacantul Serhou Guirassy ar putea debuta la Dortmund în meciul cu Heidenheim

Atacantul Serhou Guirassy este gata să-şi facă debutul pentru Borussia Dortmund în meciul de vineri din Bundesliga, de...

Formula 1: Echipele au respectat plafonul bugetar; producătorii de motoare Alpine şi Honda au comis o abatere

Cele zece echipe din Formula 1 au respectat în 2023 plafonul bugetar impus de reglementările financiare introduse în...