Pugilista Amalia Niţă, cea mai bună sportivă a anului în judeţul Tulcea în 2022

Data:

Pugilista Amalia Maria Niţă (CSM Danubiu), campioană europeană de junioare, a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2022 în judeţul Tulcea în clasamentul realizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport (DJS), potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Niţă, care a cucerit medalia de aur la cat. 66 kg la Europenele de juniori de la Montesilvano (Italia), a ocupat primul loc în clasamentul pe sporturi olimpice, cu 97 de puncte.

Pe locul secund s-a clasat atletul Mihai-Alin Şavlovschi (ACS Atletic Delta Chilia Veche), cu 85 de puncte, el fiind medaliat cu bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Podiumul a fost completat de altă pugilistă, Alina Alexandra Creţu (CSM Danubiu), cu 63 de puncte, după ce s-a clasat pe locul 5 atât la Mondialele de tineret din Spania, cât şi la Europenele de junioare din Italia.

În clasamentul pe sporturi neolimpice pe primul loc s-a situat Irina Poenaru (CS Karate Wado Ryo Fudoshin Tulcea), cu 143 puncte. Ea a obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz în la Campionatele Europene de karate wadokai.

Direcţia Judeţeană de Sport Tulcea va organiza Gala Laureaţilor împreună cu Consiliul Judeţean în data de 15 decembrie, la ora 11:00, la Teatrul Jean Bart din localitate.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

(P) Cum putem înțelege taxele de la poker

Taxa la poker, numită în engleză rake, este una dintre primele aspecte pe care trebuie să le învățați...

Fotbal: Dinamo, a cincea echipă care schimbă antrenorul în acest sezon al Superligii

Dinamo Bucureşti este doar a cincea echipă care schimbă antrenorul în acest sezon al Superligii de fotbal, după...

Agenţia Naţională pentru Sport lansează podcastul ‘Drumul către Medalii’

Agenţia Naţională pentru Sport a anunţat, marţi, pe site-ul oficial, lansarea podcastului "Drumul către Medalii", o iniţiativă a vicepreşedintelui...

Handbal masculin: Victorie categorică pentru Dinamo în Bosnia, în EHF European League

CS Dinamo Bucureşti a învins categoric echipa bosniacă RK Izvidac, cu scorul de 40-24 (17-11), marţi seara, în...