Pugilista Amalia Niţă, cea mai bună sportivă a anului în judeţul Tulcea în 2022

Data:

Pugilista Amalia Maria Niţă (CSM Danubiu), campioană europeană de junioare, a fost desemnată cea mai bună sportivă a anului 2022 în judeţul Tulcea în clasamentul realizat de Direcţia Judeţeană pentru Sport (DJS), potrivit unui comunicat remis Agerpres.

Niţă, care a cucerit medalia de aur la cat. 66 kg la Europenele de juniori de la Montesilvano (Italia), a ocupat primul loc în clasamentul pe sporturi olimpice, cu 97 de puncte.

Pe locul secund s-a clasat atletul Mihai-Alin Şavlovschi (ACS Atletic Delta Chilia Veche), cu 85 de puncte, el fiind medaliat cu bronz la Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Podiumul a fost completat de altă pugilistă, Alina Alexandra Creţu (CSM Danubiu), cu 63 de puncte, după ce s-a clasat pe locul 5 atât la Mondialele de tineret din Spania, cât şi la Europenele de junioare din Italia.

În clasamentul pe sporturi neolimpice pe primul loc s-a situat Irina Poenaru (CS Karate Wado Ryo Fudoshin Tulcea), cu 143 puncte. Ea a obţinut trei medalii de argint şi o medalie de bronz în la Campionatele Europene de karate wadokai.

Direcţia Judeţeană de Sport Tulcea va organiza Gala Laureaţilor împreună cu Consiliul Judeţean în data de 15 decembrie, la ora 11:00, la Teatrul Jean Bart din localitate.

Sursa: Agerpres

Distribuie:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Liga spaniolă anchetează noi manifestări rasiste împotriva lui Vinicius Junior

Liga spaniolă de fotbal a anunţat deschiderea unei anchete după noi remarci rasiste la adresa atacantului brazilian al...

Ministerul Sportului desfăşoară pe timpul vacanţei şcolare a treia ediţie a proiectului Hercules

Ministerul Sportului a anunţat, luni, într-un comunicat de presă remis Agerpres, că pe timpul vacanţei şcolare din această...

Naţionala U20 are meciuri cu Portugalia şi Norvegia în luna martie

Echipa naţională de fotbal U20 a României va disputa în luna martie două meciuri amicale cu Portugalia şi...

Real Madrid se solidarizează cu victimele cutremurului din Siria şi Turcia

Clubul Real Madrid şi-a manifestat "profunda consternare şi solidaritate" cu Siria şi Turcia după puternicul seism care a...