Primăria Parisului anunţă că se poate înota în Sena, cu trei săptămâni înaintea Jocurilor Olimpice

Data:

Pierre Rabadan, viceprimarul Parisului responsabil cu sportul, Jocurilor Olimpice şi Sena, a ţinut să dea asigurări în privinţa stării apei fluviului care traversează Parisul şi în care urmează să se desfăşoare unele probe de înot din cadrul JO 2024.

„Rezultatele din ultimele zile sunt satisfăcătoare şi conforme cu înotul”, a asigurat fostul jucător de rugby al echipei Stade Francais.

Anterior, rezultatele analizelor nu au fost la fel de optimiste, în special din cauza condiţiilor meteo, care au afectat calitatea apei.

„Ştiam de ce nu a fost aşa, având în vedere ploile abundente din mai şi iunie. Acum, rezultatele calităţii apei sunt în concordanţă cu nevoile noastre. Evident, următoarele zile trebuie să continue în această direcţie, dar nu am nicio grijă”, a mai spus viceprimarul.

În urma evoluţiei recente a rezultatelor analizelor, competiţiile de înot în ape deschise şi triatlon se vor putea desfăşura aşa cum au prevăzut organizatorii Jocurilor de la Paris, potrivit lui Pierre Rabadan. „Evident, următoarele zile trebuie să continue în această direcţie, dar nu am nicio grijă, vom fi la rendez-vous la Jocuri”, a adăugat el.

Luna trecută, primarul Parisului, Anne Hidalgo, a anunţat că va înota după Ziua naţională a Franţei (14 iulie) în Sena, pentru a demonstra că apa fluviului nu reprezintă niciun pericol pentru sportivii participanţi la JO 2024.

AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: CFR Cluj – Dinamo 3-2, în Superligă

CFR Cluj a învins-o dramatic pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-2 (1-2), duminică seara, pe teren propriu,...

Tenis: Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Wimbledon

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat duminică al doilea său titlu consecutiv la turneul de...

EURO 2024: Spania, noua campioană a Europei, după 2-1 în finala cu Anglia

Selecţionata Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal - EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după...

Repetiţie pentru ceremonia de deschidere a JO de la Paris, prevăzută pe 16 iulie

O repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe Sena, recent anulată din cauza debitului mare a...