Preşedintele UEFA, Aleksandr Ceferin, a discutat cu preşedintele FIFPRO problemele jucătorilor

Data:

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Aleksandr Ceferin, a afirmat, în urma unei reuniuni avute la Stuttgart cu preşedintele Sindicatului internaţional al fotbaliştilor (FIFPRO), David Terrier, şi cu membrii consiliului director al organismului, că, în ultimele luni, s-au implementat cu succes măsuri pentru rezolvarea problemelor care îi afectează pe jucători şi jucătoare, informează EFE.

„De la alegerea lui David Terrier ca preşedinte al FIFPRO Europa, am parcurs un teren semnificativ în eforturile noastre de colaborare. S-ar putea să nu fim de acord asupra tuturor problemelor şi mai sunt paşi de făcut, dar progresele sunt evidente”, a afirmat Ceferin într-un comunicat publicat pe site-ul UEFA, subliniind totodată că „dialogul este esenţial pentru a aborda problemele în schimbare ale fotbalului”.

Potrivit comunicatului, în cursul reuniunii s-au discutat probleme precum guvernanţa fotbalului, calendarul supraîncărcat al jucătorilor şi dezvoltarea fotbalului feminin.

În toate aceste aspecte s-a decis o mai mare includere a jucătorilor în procesele de luare a deciziilor şi, în curând, va fi creat un nou for specific pentru aceştia, pentru a „dezbate problemele importante cu UEFA”.

La rândul său, David Terrier, preşedintele FIFPRO Europa, a afirmat că principalul său obiectiv „este crearea unui mediu sănătos şi sustenabil”, indicând, totodată, că UEFA este „un partener cheie” şi şi-a exprimat speranţa în rezultate pozitive în viitor.

La începutul lunii mai, FIFPRO şi mai multe ligi europene, printre care cea spaniolă, La Liga, şi cea engleză, Premier League, au anunţat că pregătesc un proces împotriva FIFA din cauza actualului calendar.

La Londra, înainte de finala Ligii Campionilor dintre Real Madrid şi Borussia Dortmund, Premier League, La Liga, Liga italiană de fotbal şi sindicatul jucătorilor englezi (PFA) s-au întâlnit pentru a studia măsurile de contracarare a intenţiei FIFA de a mări numărul de meciuri pe care fotbaliştii vor trebui să le dispute din sezonul viitor odată cu nouă Cupă Mondială a Cluburilor.

În contextul actual, FIFPRO asigură că un fotbalist joacă în medie, pe sezon, 50 de meciuri pentru echipa de club şi 10 pentru echipa naţională, la care se adaugă turneele din această vară, Campionatul European, Copa America şi Jocurile Olimpice. Pentru sezonul viitor, FIFPRO estimează că numărul de meciuri per jucător va creşte la 72, la care trebuie adăugată noua Cupă Mondială a Cluburilor FIFA care se va disputa în iunie şi iulie 2025.
AGERPRES

Distribuie:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

CITESTE SI

Fotbal: CFR Cluj – Dinamo 3-2, în Superligă

CFR Cluj a învins-o dramatic pe Dinamo Bucureşti cu scorul de 3-2 (1-2), duminică seara, pe teren propriu,...

Tenis: Carlos Alcaraz a câştigat turneul de la Wimbledon

Tenismanul spaniol Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat duminică al doilea său titlu consecutiv la turneul de...

EURO 2024: Spania, noua campioană a Europei, după 2-1 în finala cu Anglia

Selecţionata Spaniei a câştigat Campionatul European de fotbal - EURO 2024, duminică seara, pe Olympiastadion din Berlin, după...

Repetiţie pentru ceremonia de deschidere a JO de la Paris, prevăzută pe 16 iulie

O repetiţie a ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice pe Sena, recent anulată din cauza debitului mare a...